Un chirurg militar acuzat de luare de mita "lucra" dupa "Manualul de luat spaga"

Procurorii DNA au uneori parte si de surprize la perchezitii. In cazul unui medic militar acuzat ca facea operatii de infrumusetare in spitalul de stat contra unor spagi considerabile, anchetatorii au descoperit un „Manual de spaga“ si suma de 30.000 de euro, bani ascunsi intr-o borseta.

Locotenent–colonelul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani), medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, acuzat de luare de mita, avea in laptop un fisier denumit „Manual de spaga”.

In acesta erau prezentate cazuri documentate de jurnalisti referitoare la modalitatile, tarifele si circuitul mitei in sistemul public de sanatate din Romania. Detaliile apar procesul-verbal de perchezitie domiciliara ce face parte din dosarul in care ofiterul a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru trei infractiuni de luare de mita. Procesul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Concret, medicul este acuzat de procurorii DNA ca a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea pentru a le opera. In doua cazuri era vorba de rinoplastii, operatii de infrumusetare a nasului. Atunci cand au perchezitionat casa medicului, procurorii au descoperit, pe langa „Manualul de spaga”, suma de 30.000 de euro, ascunsa intr-o borseta de culoare rosie. Ilie a spus atunci ca banii i-a imprumutat de la cumnatul sau, in urma cu 3-4 ani. Totusi, cand a fost audiat la DNA, cumnatul nu a confirmat aceasta varianta, si a explicat ca din 2009 i-ar fi dat surorii sale, sotia medicului, doar 50.000 de lei.

Sursa foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Citeste si:
Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului din...
Acuzată că a luat șpagă,...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Cititi continuarea articolului pe adevarul.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri