”Cei mai furiosi oameni pe care i-am intalnit vreodata la Defra erau producatorii de fructe si legume, care au fost deposedati de schema muncitorilor sezonieri din agricultura. Aceasta a permis imigrantilor romani si bulgari sa primeasca o cazare si o hrana decenta pentru o perioada limitata de timp in sezon, iar apoi trebuiau sa plece acasa”, a declarat parlamentarul conservator, care a indeplinit in trecut functia de ministru al Agriculturii, scrie News.ro.

Executivul britanic a abandonat schema muncitorilor sezonieri in ianuarie 2014, iar locurile de munca din agricultura au ramas sa fie ocupate de muncitorii britancii. Pana la 22.000 de est-europeni au fost angajati anual prin aceasta schema a muncitorilor sezonieri din agricultura.

”Este o munca care necesita pricepere: te trezesti, culegi capsuni, nu le poti strivi. Poate ca imigrantii nu pot folosi telefoane mobile, dar stiu cum sa culeaga capsuni, britanicii nostri nu ar face niciodata asta”, a precizat conservatorul, care a laudat priceperea imigrantilor romani si bulgari in culegerea fructelor.

Citeste si:

Dupa abandonarea schemei muncitorilor sezonieri din agricultura, se pare ca parlamentarul conservator a propus recrutarea pensionarilor in culegerea fructelor pentru a rezolva lipsa fortei de munca.

”In schimb, vom incerca sa convingem mai multi pensionari britanici sa culeaga fructe si legume din camp”, a sustinut parlamentarul in urma cu mai multi ani.

In august, cei mai mari producatori britanici de fructe si legume au avertizat ca aceste alimente ar putea sa dispara din magazine dupa iesirea Marii Britanii din UE, daca muncitorii straini nu vor mai putea sa vina in tara pentru a culege fructele si legumele britanicilor. De asemenea, productia ar putea sa se mute peste granite.