Suprafata impadurita a Romaniei a crescut de la 6,4 milioane de hectare in 1990 la 6,86 milioane de hectare la finele anului trecut, cel mai ridicat nivel din 1929 incoace, potrivit unui studiu realizat de catre PwC. Acesta mai arata ca Romania exporta doar 0,5 milioane de metri cubi de busteni si importa de trei ori mai mult, in vreme ce consumul de lemne pentru incalzire reprezinta aproape o treime din consumul final, conform Adevarul Financiar.

Studiul arata ca doar doua treimi din aceasta suprafata este destinata exploatarii, restul fiind parcuri nationale protejate si sectorul turistic. Informatiile contrazic perceptia publica potrivit careia defrisarile ilegale sunt foarte mari in Romania. „Foarte multa lume poate face multe afirmatii, dar datele obiective si statistice asta arata. Problemele legate de infrastructura fac accesul dificil, iar lumea defriseaza cel mai mult din zone vizibile. Astfel ca s-a creat o imagine artificiala a defrisarilor masive in zone vizibile“, a declarat Bogdan Belciu, partener in cadrul PwC Romania, coordonatorul studiului.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Kletr / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri