Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este nefunctionala, luni, din cauza unor probleme tehnice, serviciile medicale fiind acordate in regim off-line pana la remedierea defectiunilor, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit CNAS, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila din cauza unor probleme tehnice. "Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line. Pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate in aceasta perioada sunt aplicabile dispozitiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificarile si completarile ulterioare”, a precizat sursa citata, conform News.ro

Pana la termenul de raportare a activitatii lunare pentru perioada in care au fost constatate intreruperi in functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate, presedintele CNAS va emite un ordin, in baza acestor prevederi legale. In urma cu aproape o luna, sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului. In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate a fost indisponibil si in 1 si 2 noiembrie, tot din cauza unor probleme tehnice. Potrivit masurilor aprobate pe 26 octombrie de Executiv, CNAS constata si comunica, prin publicarea pe site-ul propriu, intreruperile in functionarea PIAS.

In astfel de cazuri, serviciile si dispozitivele medicale, inclusiv cele din cadrul programelor nationale de sanatate curative, se acorda off-line. De asemenea, farmaciile elibereaza in sistem off-line medicamentele din prescriptiile medicale online si offline. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar in regim online.

Citeste si:
Pintea sesizeaza DNA in legatura cu neregulile de la CNAS
Pintea sesizeaza DNA in...

Potrivit modificarilor, presedintele CNAS emite ordin, pana la termenul de raportare a activitatii lunare prevazut in contract, pentru ziua/zilele in care sunt constatate intreruperi in functionarea PIAS.

Sursa foto: sheff

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Medicii de familie s-au plans premierului: Suntem ingrijorati