Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache, o scrisoare in care cere sprijinul forului in demersurile MAI de a muta sediul IGSU in Palatul Parlamentului pe timpul lucrarilor de consolidare care vor incepe in 2017 in imobilul unde activeaza in acest moment Inspectoratul, imobil cu risc seismic.

Dragos Tudorache avertizeaza ca MAI are un deficit de spatii necesare functionarii institutiilor si structurilor din subordine, in special in ceea ce priveste Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), care functioneaza in acest moment intr-o cladire incadrata la clasa a II-a de risc seismic, iar imobilul va intra intr-un amplu proces de consolidare in anul 2017. Tudorache scrie si ca in acest moment mai multe institutii relevante in sistemul de urgenta functioneaza in sedii diferite sau in imobile improprii, ceea ce creeaza "riscul neasigurarii continuitatii masurilor pentru cresterea rezilientei autoritatilor", conform News.ro.

"Structuri din cadrul IGSU isi desfasoara activitatea in alte locatii decat sediul institutiei, astfel incat devine stringenta necesitatea asigurarii unor spatii adecvate care sa asigure functionarea in bune conditii a IGSU", se arata in scrisoarea transmisa de Tudorache. Ministrul afirma ca a fost identificat un imobil, de aproape 8.000 de metri patrati, parte a cladirii Palatului Parlamentului si aflat in gestiunea Camerei Deputatilor, in care poate functiona IGSU in perioada urmatoare. Tudorache cere sprijinul forului in demersul MAI de preluare a imobilului.

Sursa foto: ShutterstockSchmidt_Alex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri