IGSU: 77 de incendii au avut loc zilnic. Peste 200 de persoane, printre care si opt copii, au murit si aproape 500 au fost ranite

Peste 23.000 de incendii s-au produs in primele zece luni ale anului, respectiv 77 pe zi, in crestere cu 4% fata de anul trecut, cele mai multe fiind in zona Bucuresti-Ilfov si in judetele Teleorman, Constanta, Dolj, Olt si Iasi. Peste 200 de persoane, printre care si opt copii, au murit in incendiile din acest an si alte aproape 500 au fost ranite, potrivit datelor de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Dintre cele peste 23.000 de incendii la care au intervenit echipajele inspectoratelor pentru situatii de urgenta, 44% au fost de vegetatie uscata, 22% au izbucnit in locuinte si 8% in anexe gospodaresti. In urma acestor incendii, 205 persoane, printre care si opt copii, au decedat, iar alte 496 au fost ranite, printre acesta fiind si 33 de copii, arata datele IGSU pentru perioada ianuarie-octombrie, transmise vineri, conform News.ro.

Cele mai multe decese, respectiv 141, s-au inregistrat in randul persoanelor cu varsta peste 56 de ani. Aproape 50 la suta dintre raniti (205) au varsta intre 26 si 55 de ani, cei mai multi suferind arsuri pentru ca au incearcat sa intervina pentru stingerea incendiului. In timpul interventiilor pompierilor au fost salvate 2.625 de persoane si au fost protejate bunuri in valoare de peste 2,18 miliarde de lei.

Incendiile au izbucnit, in principal, de la sistemele de incalzire, instalatii, echipamente sau aparate electrice defecte sau improvizate, mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate pe timpul functionarii, cosuri sau burlane de fum defecte sau necuratate. Potrivit datelor statistice, 16 locuinte sunt afectate zilnic de incendii, insumand peste 5.000 la care a fost necesara interventia pompierilor de la inspectoratele pentru situatii de urgenta, in crestere cu 2% fata de perioada similara a anului precedent.

Cele mai multe incendii in locuinte au fost in zona Bucuresti-Ilfov, urmata de judetele Suceava, Iasi, Neamt si Bacau. Dintre acestea, 30% au fost provocate, in principal, de exploatarea cosurilor de fum defecte sau necuratate, 23% de utilizarea instalatiilor electrice defecte sau improvizate, iar 14% au fost cauzate de mijloacele de incalzire defecte sau improvizate. Cele mai multe interventii la incendiile izbucnite in locuinte in primele zece luni au avut loc in mediul rural, numarul acestora inregistrand o crestere cu 5% , in timp ce in mediul urban se constata o reducere a acestui numar cu 2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit IGSU.

Citeste si:
România va trimite opt tone de materiale medicale în Liban
România va trimite opt tone...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Fire/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri