Emisiunea ”Focus” a fost reclamata pentru afirmatia: ”Daca in Bucuresti ar avea loc un cutremur ca cel din Italia, Bucurestiul ar fi ras de pe fata Pamantului”, iar promo-ul pentru filmul «Despartirea ucide», contine scene de violenta care ar putea afecta minorii. Somatia a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de initiatorul ei si de Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos si Florin Gabrea. Rasvan Popescu a fost impotriva, conform News.ro.

”Aici nu e o stire, e ipotetica, e un reportaj despre o situatie ipotetica - daca s-ar produce, probabil ca va fi atat de grav. E o ipoteza de lucru si o exagerare, dar atat. O stire este despre ceva ce s-a intamplat”, a spus Rasvan Popescu.

Sanctiunea a fost data in baza articolelor 28, 18, literele a si b, si 65, litera a din Codul audiovizual. Articolul 18 prevede ca nu pot fi difuzate in intervalul orar 6.00 - 23.00 productii care prezinta ”a) violenta fizica, psihica sau de limbaj, in mod repetat; b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen”.

”Difuzarea anunturilor promotionale pentru programele AP, 12, 15 si 18 se va face cu semnul de avertizare corespunzator”, arata articolul 28. Articolul 65, litera prevede ca: ”In emisiunile de stiri si dezbateri, radiodifuzorii trebuie sa respecte urmatoarele reguli: a) rigoare si acuratete in redactarea si prezentarea stirilor”.

Sursa foto: Shutterstock/Goran Bogicevic