Traficul pe Valea Prahovei este aglomerat, vineri la pranz, pe sensul de urcare spre munte. Politistii le recomanda soferilor sa foloseasca variante alternative catre Brasov si Sinaia, respectiv DN 1A, prin Cheia, si DN 7, prin Targoviste. Politistii atrag atentia ca si pe A2 Bucuresti - Constanta se va aglomera traficul, in conditiile in care numerosi turisti vor pleca in minivacanta de 1 Mai.

Infotrafic a anuntat ca, in judetul Prahova, traficul pe sensul de urcare spre munte al DN1 Ploiesti - Brasov a inceput sa se intensifice, potrivit News.ro. In localitatea Comarnic, se circula cu aproximativ 20 - 30 kilometri la ora, iar in statiunea Busteni, viteza este de aproximativ 30 - 40 kilometri la ora.

Rute alternative pentru drumul la munte

Politistii le recomanda soferilor ca pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 sa utilizeze variantele alternative: DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele, catre Brasov si DN7 Bucuresti – Baldana, DN 71 Baldana – Targoviste – Fieni – Sinaia.

In zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov, mult mai usor decat pe traseul DN1 Bucuresti – Ploiesti – Predeal – DN73A Predeal – Rasnov – DN73 Rasnov – Bran – Moeciu”, precizeaza Politia.

Politistii atrag atentia ca, in urmatoarele ore, este posibil ca traficul rutier sa se intensifice si pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, ca urmare a plecarii turistilor in minivacanta de 1 Mai.

Citeste si:
Amenzi anuntate de politisti pentru circulatia pe banda de urgenta
Amenzi rutiere de 700 lei...

Pe Autostrada Soarelui poate sa apara aglomeratie in statia de taxare de la Fetesti.

Pentru evitarea situatiilor neplacute cauzate de numarul mare de soferi care doresc sa plateasca taxa respectiva la casele statiei, in sistem cash, recomandam ca plata sa se faca prin sistemele electronice. In acest sens, precizam ca taxa se poate plati si prin SMS, de pe telefonul mobil, la numarul 7577, sau la benzinariile de pe autostrada. Soferii trebuie sa tina seama ca pot trece prin statie liber, cu conditia ca taxa sa fie platita ulterior, pana a doua zi, la ora 24.00”, mai precizeaza Politia.

In perioada minivacantei de 1 Mai, Politia Rutiera va actiona cu numeroase echipaje si aparatele radar pe toate drumurile importante si le recomanda soferilor sa fie prudenti si responsabili.

CITESTE SI: Vacanta de 1 Mai: 5 locuri de vizitat in Romania intr-o escapada de weekend

Citeste si:
Un nou accident a blocat traficul catre litoral pe Autostrada Soarelui
Circulatia rutiera pe...

Sursa foto: Christian Mueller / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Circulatie in conditii de iarna in mai multe judete
Setari Cookie-uri