Sase tari arabe cer ca FIFA sa ii retraga statului Qatar organizarea CM 2022, considerand ca acesta sustine terorismul

Cele sase tari arabe care au rupt luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care il acuza ca sustine gruparile jihadiste, au solicitat FIFA ca statului din Golf sa i se retraga organizarea Cupei Modiale de fotbal din 2022, informeaza jurnalul elvetian The Local, citat de Reuters.

Arabia Saudita, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Egipt ar fi invocat articolul 85 al Codului FIFA, care prevede astfel de masuri in situatii exceptionale, potrivit News.ro.

Reuters noteaza ca oficialii din Qatar au informatii despre un demers la FIFA al sauditilor si altor natiuni, insa agentia de presa mentioneaza ca nu a intrat in posesia unei copii a scrisorii, iar FIFA a precizat ca presedintele Gianni Infantino nu a primit un astfel de document.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul si Egiptul au impus la 5 iunie sanctiuni diplomatice, politice si comerciale Qatarului, pe care-l acuza ca sustine terorismul international si ca se apropie de Iran. Mica tara bogata in petrol si gaze este dependenta de importuri pentru a acoperi nevoile de baza ale populatiei sale de 2,7 milioane de oameni.

Citeste si:
România a adus în țară cinci tone de materiale sanitare din Qatar
România a adus în țară cinci...
Sursa foto: Andrzej Kubik / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri