Statia de metrou Pipera a fost inchisa in perioada 15 - 17 iulie pentru modernizarea sistemului de control acces. In aceasta perioada trenurile de metrou au circulat cu calatori doar pana la sau de la statia Aurel Vlaicu, potrivit News.ro.

Metrorex a informat autoritatile locale si RATB cu privire la desfasurarea proiectului de modernizare, precum si a modificarilor aparute in graficul de executie, si a solicitat sprijin pentru preluarea calatorilor cu ajutorul transportului in comun de suprafata, pentru perioadele in care se vor desfasura lucrari in statiile cu o singura intrare.

Uber, liderul mondial al pietei serviciilor de impartire a calatoriilor, a anuntat joi ca reduce la jumatate costul curselor din si catre Pipera in perioada 15-17 iulie, in care Metrorex a inchis statia de metrou Pipera. La sfarsitul lunii iunie, Metrorex a decis reducerea de la sapte la trei zile a perioadei de realizare a lucrarilor de modernizare la statiile cu o singura intrare.

Astfel, in statia Aurel Vlaicu, lucrarile vor avea loc in perioada 29 iulie – 1 august, in Constantin Brancoveanu 22 - 25 iulie, in Tineretului si Aparatorii Patriei 2 – 5 septembrie, in Dimitrie Leonida si Costin Georgian 9 – 12 septembrie, in Pantelimon si Berceni 16 – 19 septembrie.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock