CNAIR: 12 oferte pentru largirea Centurii de Sud a Capitalei si constructia pasajelor Berceni si Oltenita

Un numar de 12 firme au depus oferte pentru realizarea proiectului de largire la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei, pe o portiune de treizeci de kilometri, si constructia pasajelor Berceni si Oltenita, sub forma unor sensuri giratorii suspendate. Investitia are o valoare de aproape patru sute de milioane de lei si a fost impartita in doua loturi.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat, vineri, ca in cursul zilei de joi s-a incheiat perioada de depunere in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a ofertelor din cadrul procedurii de achizitie publica a contractului Proiectare si executie "Largire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud intre A2, km 23+600 si A1, km 55+520", conform News.ro.

Lucrarea a fost impatrtita in doua loturi: Lot 1 - Amenajare nod rutier Centura Bucuresti – DN4 (Oltenita) si Lot 2 - Amenajare nod rutier Centura Bucuresti – DJ 401 (Berceni).

”Principalele repere ale acestui proiect sunt cele doua pasaje de la Berceni si Oltenita care vor fi construite ca sensuri giratorii suspendate. Pentru cele doua loturi de lucrari, care includ constructia celor doua pasaje au depus oferte 12 operatori economici”, anunta CNAIR.

Astfel, pentru Lotul I, din care face parte pasajul de la Oltenita, au depus oferte Asocierea Comsa S.A.U. - Acsa Obras E Infrastructuras S.A.U., Asocierea Constructii Erbasu SA - Vahostav SK - Trameco SA - Grafic Tends SRA, Itinera S.P.A, Porr Construct SRL, Asocierea Telor Invest SRL - Impresa di Construzioni ING. E. Mantovani S.P.A. si Tirrena Scavi SPA.

Citeste si:
Firea spune că vrea să implice în finalizarea Centurii, dar nu o...
Firea: Guvernul nici nu...

Valoarea acestui contract este de 216.682.448,01 lei, fara TVA.

Pentru Lotul II, care include constructia pasajului de la Berceni, au depus oferte Asocierea Comsa S.A.U. - Acsa Obras e Infrastructuras S.A.U., Dimar SRL – Europea 92 S.P.A., Itinera S.P.A., Asocierea Telor Invest SRL - Impresa di Construzioni ING. e Mantovani S.P.A, Tirrena Scavi SPA, Asocierea Trameco SA - Vahostav SK - Constructii Erbasu SA - Grafic Tends SRL.

Valoarea estimata a Lotului II este 179.286.280,21 lei, fara TVA, valoarea estimata totala, fara TVA, fiind de 395,968,728.22 RON.

”In perioada urmatoare va avea loc evaluarea ofertelor mentionate, respectandu-se termenele si etapele procedurale conform legislatiei in vigoare in materia achizitiilor publice”, anunta CNAIR.

Citeste si:
Un proiect de mini-oraș va fi dezvoltat în sudul Capitalei
Un mini-oraș, care se va...

Pasajul de la Oltenita va fi configurat ca giratoriu suspendat cu o forma alungita. Proiectarea va dura 6 luni, iar executia acesui pasaj, 24 luni. Garantia pentru lucrari va fi de minim 60 de luni.

Pasajul Berceni va fi configurat ca sens giratoriu suspendat in forma rotunda. Perioada de proiectare este de 6 luni, iar cea e executie a lucrarilor de 24 de luni. Si pentru acest pasaj este stabilita o perioada de garantie de minim 60 de luni.

Sursa foto: Bignai /shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri