Premierul Mihai Tudose a anuntat ca a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre situatia Institutului Cantacuzino si exista o solutie de finantare in valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene, conform News.ro.

Tudose a precizat ca solutia transformarii in unitate militara ramane valabila, insa exista si o "solutie de finantare, de 100 de milioane euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de varf a acestui institut".

Ministrul interimar al Apararii, Marcel Ciolacu, a afirmat ca a discutat cu ministrul Sanatatii pentru a elabora un act normativ in acest sens, care va fi prezentat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat in august ca, in urma trecerii Institutului Cantacuzino in subordinea MApN, acesta ar putea produce vaccinuri in doi ani de zile, fiind necesara alocarea anual a 25 de milioane de euro pentru revitalizarea Institutului, bani ce vor fi asigurati de la bugetul statului si din venituri proprii.

Premierul Mihai Tudose a comentat proiectul de trecere a Institutului Cantacuzino in subordinea MApN si transformarea in unitate militara, afirmand ca astfel se poate atinge obiectivul ca institutia sa redevina "functionala". Prim-ministrul spune ca este nevoie si de o "mana forte" si de un plan bine pus la punct.

Citeste si:
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania
Mihai Tudose a demisionat din...

Sursa foto: MarclSchauer / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect de 5 milioane euro pentru "Romania Durabila", lansat oficial