Concluziile raportului sunt extrem de grave: autoritatile romane au refuzat transferul in strainatate pentru victime, iar acest lucru a fost posibil doar la presiunea publicului. In plus, infectiile nosocomiale ale pacientilor nu apar in fisele medicale, ele nu au fost raportate in spitalele din Romania, ci au fost descoperite de medicii din strainatate.

"Lipsa Planului Alb - bresa majora de siguranta a bolnavilor. Au fost spitale care au anuntat ca au declansat Planul Alb, dar la nivelul Directiei de Sanatate Publica nu exista o coordonare a acestora. Planul ar fi presupus existenta unui cadru medical care sa asigure eliberarea rapida de paturi de terapie intensiva. (...) Comunicarea s-a facut haotic, necontrolat, atat la nivel central, cat si la nivel de spitale”, se arata in raportul citat de Digi24.

Pe de alta parte, se arata in raport, niciun spital din tara nu indeplinea conditiile pentru internarea marilor arsi, deoarece nu exista o zona de izolare protectiva pentru pacientii cu arsuri. De altfel, multi dintre cei raniti au murit din cauza infectiilor cu bacterii luate din spitale.

Ciolos viziteaza ranitii in...
Citeste si: Ciolos viziteaza ranitii din Colectiv internati la Spitalul de Arsi

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu