O explozie s-a produs, luni dimineata, pe o galerie a minei Uricani din Valea Jiului. Potrivit ultimelor informatii, un miner si-a pierdut viata, iar alti trei au fost raniti. Starea lor este stabila.

UPDATE ora 11.20 Minerul dat disparut in urma exploziei de la mina Uricani a fost gasit mort, a anuntat secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"Una dintre victime prezinta arsuri pe 35-40% din suprafata corpului, iar cel de-al doilea miner are arsuri pe 8% din suprafata corpului. De asemenea, victimele prezinta arsuri ale cailor respiratorii", a declarat medicul Alin Vasilescu.

Cel de-al treilea miner este ranit usor.

Doi dintre mineri vor fi dusi la Spitalul de Arsi din Bucuresti, iar cel de-al treilea, la Spitalul Bagdasar-Arseni, tot din Capitala.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani au deschis un dosar avand ca obiect accidentul de la Uricani.

Doi dintre minerii raniti in explozia din Uricani au ajuns la Spitalul de Urgenta din Petrosani si au fost introdusi in salile de operatie pentru evaluare, potrivit Agerpres.

"Victimele prezinta arsuri si sunt in procedura de evaluare impreuna cu chirurgul plastician", a declarat directorul spitalului, Alin Vasilescu.

Al treilea miner ranit va fi adus cu o ambulanta la spital. Dupa evaluarea starii de sanatate a victimelor se va decide daca se impune sau nu ca ranitii sa fie transportati spre alte spitale.

Al patrulea miner este dat disparut si se efectueaza operatiunile necesare de salvare. "Salvatorii mineri profesionisti vor intra in subteran pentru a-l gasi pe cel de-al patrulea miner", a precizat prefectul judetului Hunedoara.

Cei patru mineri efectuau lucrari de inchidere la exploatarea Uricani, iar la momentul producerii deflagratiei se aflau pe o galerie intre orizonturile 300 si 500. "Galeria face legatura intre orizonturile 300 si 500, iar minerii se aflau la capatul orizontului 300, adica la circa 450 de metri sub pamant. Este vorba de o galerie pe care noi o numim galerie de aeraj", a explicat primarul din Uricani, Danut Buhaiescu.

Mina Uricani se afla intr-un program de inchidere, iar la sfarsitul acestui an activitatea exploatarii trebuie sa inceteze.

Sursa foto: Agerpres / Sorin Blada

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri