Aproximativ 3.000 de oameni au facut, joi, in ziua in care se voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose, un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, locul in care zilele acestea se discuta votarea controversatelor “reforme” in justitie.

UPDATE 13.30 Manifestatia de langa Palatul Parlamentului a luat sfarist dupa aproximativ doua ore. Potrivit fortelor de ordine, circa 3.000 de romani au scandat impotriva Guvernului PD si au format un lant in jurul Parlamentului. In timp de oamenii se adunau in Parcul Izvor, parlamentarii dezbateau motiunea de cenzura initiata de PNL.

Motiunea de cenzura are foarte putine sanse sa treaca, in conditiile in care parlamentarii PSD si ALDE nu voteaza, UDMR se va abtine de la vot, iar sase parlamentari independenti nu au spus ce vor face.

Pentru ca motiunea sa treaca, ceea ce ar duce la caderea Guvernului Tudose, ar fi nevoie de votul a 234 de parlamentari din totalul de 465.

Protestatarii au adus cu ei pancarte pe care scrie “PSD ciuma rosie”, “Vrem Justitiei, nu coruptie” sau “Jos Guvernul PSDragnea”.

Corespondentul wall-street.ro, aflat la fata locului, spune ca numarul protestatarilor creste constant, acestia fiind de toate varstele. Ei sunt supravegheati de forte de ordine.

Legile justitiei, la care PSD-ALDE nu doresc sa renunte in ciuda atentionarilor internationale dar si interne, ar urma sa aduca Romania in starea de instabilitate a anilor '90, spun specialistii. Ludovic Orban, liderul PNL, s-a alaturat si el protestului.

Intre timp, in Parlament, Prim Ministrul Tudose promite mariri de salarii.


Duminica sunt anuntate proteste de mari proportii in intreaga tara, alimentate, in premiera, inclusiv de sindicate - candva aliate "fatis" cu PSD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri