Romania apare de doua ori in primele 20 de pozitii ale unui top realizat de Institutul Milken in ceea ce priveste cele mai performante regiuni si orase din Europa, ce a avut in vedere mai multi indici, respectiv crearea locurilor de munca, castigurile salariale, evolutia economica etc.

Zona de Nord-Vest a Romaniei si capitala tarii se regasesc printre primele 20 cele mai performante regiuni si orase din Europa, conform unui studiu realizat de catre Institutul Milken. Pe prima pozitie se situeaza Londra, respectiv zona de Est a capitalei Regatului Unit, urmata de Stockholm, care si-a castigat pozitia datorita unei industrii tech infloritoare. Pe pozitia a treia se afla Budapesta, datorita crearii accelerate a locurilor de munca. Ierarhia completa este urmatoarea:

1. Zona de Est a Londrei, Regatul Unit al Marii Britanii
2. Stockholm, Suedia
3. Budapesta, Ungaria
4. Pomorskie, Polonia
5. Nord-Vest, Romania
6. Dolnoslaskie, Polonia
7. Berkshire, Buckinghamshire si Oxfordshire, Regatul Unit al Marii Britanii
8. Oberbayern, Germania
9. Zona de Vest si Nord-Vest a a Londrei, Regatul Unit al Marii Britanii
10. Yugozapaden, Bulgaria
11. Ostra Mellansverige, Suedia
12. Jihovychod, Cehia
13. Berlin, Germania
14. Leicestershire, Rutland, si Northamptonshire, Regatul Unit al Marii Britanii
15. Regiunea de Est si de Centru a Irlandei ( inclusiv Dublin)
16. Bucuresti, Romania
17. Wielkopolskie, Polonia (inclusiv Poznan)
18. Derbyshire si Nottinghamshire, Regatul Unit al Marii Britanii
19. Hovedstaden, Danemarca (inclusiv Copenhaga
20. Malopolskie, Polonia ( inclusiv Cracovia)

Bucurestiul se situeaza pe locul 16 in topul celor 20 de orase si regiuni din Europa Centrala si de Est datorita industriilor care sunt concentrate in mare parte in aceasta zona. Pe langa cea de IT, un aport semnificativ il aduc si activitatile financiare din aceasta regiune, care creaza mai mult de 70% din valoarea adaugata bruta a industriei.

Zona de Nord-Vest se situeaza pe pozitia a 6 datorita, ca si in cazul Bucurestiului, a expansiunii sectorului IT si a crearii unui numar ridicat de locuri de munca. De asemenea, odata cu dezvoltarea sectorului IT au crescut si veniturile celor care activeaza in aceasta zona.

Sursa foto: By Balate Dorin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri