Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi transportat de la Bucuresti la Curtea de Arges cu Trenul Regal pe 16 decembrie, a anuntat Biroul de presa al Casei Majestatii Sale.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun si va parcurge traseul pana la Catedrala Patriarhala. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, in semn de omagiu, de un vehicul militar operational, scrie Agerpres.

De asemenea, dupa slujba de inmormantare de la Catedrala Patriarhala, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi urcat intr-o masina mortuara, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regala Baneasa.

Regele Mihai I va reveni pentru ultima oara in Romania saptamana viitoare, cand sunt programate ceremoniile funerare ale fostului suveran.

* Conform programului anuntat de Casa Regala, miercuri, 13 decembrie, la ora 11,00, sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Evenimentul se va desfasura in prezenta sefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei romane, si a membrilor Familiei Regale, a reprezentantilor institutiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe si ai Casei Majestatii Sale.

Citeste si:
VIDEO: Masina fara VOLAN si fara PEDALE
Cruise, o filiala a GM,...

* Miercuri, 13 decembrie, la ora 14,00, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles. Custodele Coroanei si Familia Regala vor fi prezenti la Sinaia.

* De la ora 14,00 la ora 15,00 vor putea transmite condoleante institutia Presedintelui Romaniei, Presedintia Republicii Moldova, membrii Guvernului Romaniei si ai Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentelor celor doua tari; intre 15,00 si 16,00 - reprezentantii institutiilor statului (centrale si locale), de la ora 16,00 la ora 17,00 - reprezentantii corpului diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai organizatiilor internationale, iar intre orele 17,00 si 18,00 - reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale Credintei.

* In aceeasi zi, miercuri, 13 decembrie, la ora 18,00, sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 - 53), unde va ajunge la ora 20,30.

* Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, intre orele 21,00 si 24,00, joi, 14 decembrie, intre orele 8,00 si 22,00, si vineri, 15 decembrie, intre orele 8,00 si 22,00.

Citeste si:
Veste buna pentru elevi: li se va deconta transportul
Veste buna pentru elevi: li...

* In ziua de sambata, 16 decembrie, la ora 10,30, un scurt serviciu religios va fi oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal.

* La ora 10,55, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurta ceremonie religioasa si militara.

* La ora 11,15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regala, militari romani, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, in semn de omagiu, de un vehicul militar operational.

* De la ora 11,25 la ora 12,15, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piata Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei.
De la ora 12,30 la ora 14,00, la Catedrala Patriarhala va avea loc slujba de inmormantare.

Citeste si:
Trenurile care se intorc azi de pe Valea Prahovei au capacitate dubla
Trenurile care se intorc azi...

* La ora 14,00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regala Baneasa, pe ruta Piata Unirii - Piata Universitatii - Piata Romana - Arcul de Triumf - Sos. Kiseleff - Sos. Bucuresti-Ploiesti. Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucuresti la Curtea de Arges. Vor calatori in Trenul Regal Custodele Coroanei si membrii Familiei Regale a Romaniei. Prezenta presei si a publicului va fi permisa la Gara Regala Baneasa.

Casa Regala precizeaza ca sambata, 16 decembrie, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Arges la o ora ce va fi anuntata curand. Cortegiul funerar se va deplasa de la gara la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges. Prezenta presei si a publicului va fi permisa la Gara din Curtea de Arges.

Casa Regala urmeaza sa anunte si ora la care va avea loc slujba de ingropare a Regelui Mihai I in Noua Catedrala de la Curtea de Arges, care va fi o ceremonie privata, in prezenta Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine prezenti la eveniment.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Transport gratuit pentru persoanele cu deficiente locomotorii, lansat de un ONG
Setari Cookie-uri