Trenul Regal in care se afla sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai I a pornit sambata din Gara Baneasa spre Curtea de Arges. In tren se afla Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, si membri ai Familiei Regale a Romaniei.

Cortegiul funebru a parcurs traseul Piata Unirii - Piata Universitatii - Piata Romana - Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Bd. Kiseleff - Gara Baneasa, potrivit Agerpres. La Gara, militarii Brigazii 30 Garda au preluat sicriul si crucea si au parcurs drumul prin interiorul garii pana pe peron, unde Jandarmeria Romana in uniformele de ceremonie a dat onorul si a intonat marsuri funebre pana la introducerea sicriului in vagonul mortuar.

Trenul Regal va circula cu viteza redusa in localitatile Chitila, Titu, Pitesti. Cortegiul funerar se va deplasa de la gara la Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges. Slujba de ingropare a Regelui Mihai I va avea loc in Catedrala Manastirii Curtea de Arges. La ora 18,20, sicriul va fi purtat intr-o procesiune pe jos catre Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

La ora 18,40 va avea loc ceremonia religioasa a ingroparii in Noua Catedrala Arhiespiscopala si Regala.

Citeste si:
Regele Mihai si Ceausescu, personalitatile preferate de romani
Studiu History: Regele Mihai...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Orice creştere semnificativă a cazurilor poate duce la noi restricții
Setari Cookie-uri