Extinderea educatiei antreprenoriale, stimularea invatamantului dual si noua lege a manualului se numara printre masurile mentionate intr-un scurt bilant la sase luni de mandat publicat de ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Documentul, care poate fi consultat pe edu.ro, arata ca din acest an scolar elevii studiaza elemente de educatie antreprenoriala in cadrul disciplinelor Educatie Tehnologica (clasele V - VIII) si Educatie Economica (clasa a VIII-a) si au devenit operationale Societatile Antreprenoriale Studentesti, conform agerpres.ro.

Pentru anul scolar in curs, au fost realizate 106 clase de invatamant dual iar Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic a fost reorganizat, prin includerea domeniului educatiei antreprenoriale, potrivit sursei citate.

"A fost semnat contractul de finantare privind derularea proiectului strategic CRED - Curriculum relevant, educatie de calitate pentru toti, prin care se va revizui curriculumul pentru invatamantul primar si gimnazial, se vor forma cadre didactice, se vor crea resurse educationale in sprijinul acestora s.a. Bugetul proiectului este de 42 milioane de euro", conform bilantului.

Liviu Pop arata ca au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele de investitii privind constructia sau reabilitarea de 500 de crese, gradinite sau scoli si ca au fost receptionate 24 de unitati de invatamant cu clasele I - VIII (PRIS) si 46 de gradinite (PRET).

Ministrul mai arata ca manualele aferente claselor I-IV si VI-XII au fost asigurate din stocurile existente si prin completarea din retipariri (iulie-august 2017). Este amintit faptul ca pentru elevii claselor a V-a a fost distribuit 'Compendiul introductiv pentru gimnaziu', care a acoperit toate disciplinele de studiu pana la tiparirea manualelor. Pe manuale.edu.ro au fost publicate in format electronic toate manualele pentru clasele I - IV.

Conform documentului, a fost aprobata noua Metodologie-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar.

"In perioada iunie - august 2017, au fost organizate concursuri pentru ocuparea functiilor vacante de directori si directori adjuncti ai unitatilor de invatamant preuniversitar. Au fost publicate un numar de 3.508 posturi vacante si au fost inregistrate 3.442 de cereri de inscriere la concurs. Au promovat 1.972 de candidati si au ramas neocupate 1.004 functii de director si 532 functii de director adjunct" - se mentioneaza in document.

Ministrul Pop mai vorbeste in bilantul sau despre pregatirea unui mecanism online de evaluare a lucrarilor scrise la examenele sustinute de elevi, cadre didactice si candidati la cariera de profesor si de dotarea Caselor Corpului Didactic cu echipamente in valoare de 2,1 milioane de euro.

'MEN va demara un proiect pilot in judetul Buzau de digitalizare a invatamantului, prin care se va realiza dotarea cu tablete pentru uzul elevilor, laptopuri pentru profesori, videoproiectoare si ecrane de proiectie', anunta Pop.

Cresterea gradului de calificare prin programul A doua sansa, a numarului de elevi care participa la cursul LCCR si a numarului de lectorate in limba romana, extinderea programului Masa calda pentru elevi si promovarea programului Scoala dupa Scoala, noua Lege a manualului, fiind reorganizata Editura Didactica si Pedagogica, centralizarea investitiilor pentru anii 2017 si 2018 - sunt alte realizari mentionate in bilantul ministrului Educatiei, Liviu Pop

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri