Peste 800 de exploatari forestiere, ocoale silvice si locuri de depozitare a lemnului au fost verificate de Politia Romana in ultima saptamana. In urma activitatilor desfasurate, politistii au indisponibilizat peste 500 de metri cubi de lemn, au aplicat peste 2.000 de sanctiuni contraventionale si au constatat 177 de infractiuni, informeaza IGPR, intr-un comunicat transmis sambata.

Conform sursei citate, in perioada 25 - 31 ianuarie a.c., sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din Inspectoratul General al Politiei Romane, politistii din toata tara au organizat 930 de actiuni si controale in fondul forestier national si in locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Politistii au controlat in total 825 de obiective, dintre care 75 de exploatari forestiere, 57 de instalatii de depozitare si 46 de ocoale silvice si structuri subordonate, fiind constatate 177 de infractiuni, fapte pentru care sunt cercetate 104 persoane, fata de 3 dintre acestea fiind dispuse masuri preventive, conform Agerpres.ro.

De asemenea, politistii au aplicat 2.057 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 822.000 de lei (dintre acestea 407 au fost la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice).

Ca masura complementara, politistii au dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 526 de metri cubi de material lemnos, in valoare de peste 250.000 de lei.

Totodata, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 17 fierastraie mecanice, 10 topoare, 3 autovehicule, 4 atelaje hipo si 50 kg de cetina, precizeaza IGPR

Sursa foto: genkur / Shutterstock. com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri