Salariile medicilor vor creste cu cel putin 70% de la 1 martie, urmand ca unele salarii sa depaseasca 4.000 de euro, in timp ce salariile celor din functii de conducere din ministere si de la cabinetele demnitarilor vor scadea, a anuntul ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit Digi24.

Salariile cresc, de la 1 martie, la nivelul salariului de baza stabilit pentru 2022 in Legea salarizarii, urmand sa fie cresteri cuprinse intre 70% si 172%, a spus ministrul Sanatatii.

O infirmiera va avea, de la 1 martie, un salariu de 2.586 lei net, fara sporuri, iar un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de circa 3.000 de lei net, a exemplificat Sorina Pintea.

salarii medici 2018

salarii medici 2018

Un medic primar avea un salariu de baza net de 3.900 de lei in 2017, in ianuarie 2018, acest salariu a crescut la 4.108 lei, iar de la 1 martie va avea un salariu net de 9.106 lei. Suma nu include sporurile pentru orele de garda si pentru conditiile de lucru, care pot dubla salariul net, a explicat Pintea.

salarii medici 2018

Ministrul a anunat ca vor creste si salariile pentru medicii rezidenti si vor primi burse de rezidentiat. De la 1 martie 2018, salariile de baza, brute, ale rezidentilor, vor creste intre 151% si 287%, in functie de specialitate. Astfel, un medic rezident anul 1, care are in prezent un salariu brut de 1.985 de lei, va ajunge la 5.700 de lei brut. In anul 6, va avea 7.900 de lei brut, mai mult decat dublu fata de nivelul actual.

De asemenea, rezidentii vor primi de la 1 martie norma de hrana, in loc de tichete de masa si isi vor putea suplimenta veniturile din garzi.

Vor fi insa si angajati in cazul carora cresterile vor fi mai mici. „Este vorba despre farmacistul primar din unitatile clinice, farmacistul primar din anatomia patologica si medicina legala, asistentul medical din anatomia patologica si medicina legala. Acestia au beneficiat de cresteri salariale incepand din ianuarie 2017, iar sporurile pe care le primesc sunt de pana la 100%”, a spus Pintea.

Pintea a spus ca vor fi si scaderi salariale, in primul rand in ceea ce-i priveste pe cei cu functii de conducere din ministere si de la cabinetele demnitarilor.

„ Sunt 3% cu probleme, dar nu cu probleme mari”, a spus ministrul. Sorina Pintea a explicat ca salariile directorilor din minister, de exemplu, vor fi ajustate pentru a fi similare cu cele ale omologilor lor din alte ministere.

In cazul medicilor de familie vor exista cresteri, dar nu la fel de mari, pe motiv ca acestia sunt platiti de Casele de asigurari de sanatate, pentru ca sunt furnizori de servicii medicale.

„S-a modificat bugetul Casei, ieri am avut o discutie pe contractul cadru cu reprezentantii CNAS, si vor beneficia de o crestere a punctului semnificativa, de la 4,8 la 5,82. E destul de generoasa oferta”, a spus Pintea, precizand ca noul contract cadru va fi semnat la 1 aprilie.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Sorin Lupsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri