Romania are servicii medicale ca in tarile din Occident, insa mai sunt lucruri de rezolvat pentru ca pacientii romani sa capete totala incredere in sistemul de sanatate romanesc, au declarat o parte din medicii prezenti la evenimentul HealthCare Trends, organizat de wall-street.ro.

"Avem servicii ca in Vest, mai ales in marile centre universitare. Problema pe care o vad, nu exista o uniformitate in serviciile de baza. Daca mergem la Giurgiu, la un cardiolog, primesc un diagnostic, s-ar putea ca daca mergem la un alt medic, sa primim alt diagnostic. Avem nevoie de uniformitate", a declarat Dan Mitrea, fondator Neuroaxis, la evenimentul HealthCare Trends.

Ramane insa o problema, educatia. "Pacientul nu se informeaza, de asta merge sa se trateze in afara tarii", a adaugat acesta.

Dar exista si solutia la problema: cresterea nivelului educatie. "Cu toate aceste probleme, nu suntem departe de tarile din Vest. Directia este una pozitiva", a mai precizat Dan Mitrea.

Diferenta dintre serviciile medicale din tara si din afara consta si in accesul la tehnologie. "Este nevoie de un parteneriat public-privat. Se poate lucra cu clinici de nisa", a spus Dan Mitrea.

Problemele sistemului de sanatate nu vin doar din lipsa finantarilor. Bani sunt, dar "sunt prost gestionati, dispar", a adaugat Dan Mitrea.

Carmen Orban: Medicina este la pamant in centrele universitare mari

Parerile sunt impartite. Sefa Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, spune ca "medicina este la pamant, chiar si in centrele universitare mari". "Bani sunt si se pot gestiona", a completat aceasta.

Ca sa nu mai plece sa se trateze in strainatate, pacientul din Romania trebuie sa se simta in siguranta, de aceea serviciile medicale trebuie sa fie de calitate si documentate.

"Prioritatile sistemului medical trebuie separate"

Andreea Minuta, director Divizia Corporate Business Regina Maria, sustine ca in Romania ar trebui sa fie separate prioritatile sistemului si sa fie rezolvate indiferent de criteriile politice. "Avem nevoie de o stabilitate si coerenta politica. Continuitatea ne-ar ajuta sa ajungem acolo unde dorim, toti vrem sa ajungem in acelasi loc", a declarat Andreea Minuta.

Partenerii Conferintei HealthCare Trends sunt RASCI, FARMEXPERT, Spitalul Monza, 7card, apmgr, Clinica Zetta, HTSS si Terapia Sun PHARMA Company.

Citeste si: Wargha Enayati: Un abonat foloseste de 2 ori mai mult serviciile medicale decat un neabonat

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri