Wargha Enayati, actionar majoritar la Intermedicas, a declarat la evenimentul HealthCare Trends, organizat de wall-street.ro, ca abonamentele medicale au devenit foarte accesibile pentru cetateni, preturile scazand foarte mult in ultimii 20 de ani. Insa, "nu poti sa ai un abonament medical care contine de toate la preturi mici", chiar si 10 euro pe luna, in timp ce in Germania acest serviciu costa 400 de euro, a spus Wargha Enayati.

"Abonamentul medicale are functie de preventie. Un abonat foloseste de 2 ori mai mult serviciile medicale decat un neabonat. Abonamentele au devenit mai ieftine in ultimii 20 de ani. Costurile au crescut enorm, ce include abonamentul a crescut enorm, costurile medicilor au crescut enorm, iar pretul abonamentelor a continuat sa scada", a declarat Wargha Enayati, la evenimentul HealthCare Trends.

Pacientii au inceput sa ceara din ce in ce mai multe servicii medicale, insa "nu poti sa ai un abonament care sa contina de toate, la preturi mici", a declarat reprezentantul Intermedicas.

"Trebuie sa ne obisnuim cu preturi mai mari daca vrem o chestiune sustenabila. Un abonament la sala de fitness este mai scump decat un abonament medical", a adaugat acesta.

Cum vrem sa rezolvam o problema cu ceva care costa 10 euro, in timp ce in Germania costa 400 de euro. Sa creasca preturile abonamentelor si totul va fi bine - Wargha Enayati.

Sistemul de sanatate fiind atat de vast, spitalele au nevoie de personal care ghideaza pacientul in "jungla de servicii medicale".

Abonamentele corporate nu au viitor...pe termen lung

Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, a declarat, in cadrul conferintei, ca abonamentele private pe corporate sunt un plus in Romania. "Nu le vad insa viitorul...cel indepartat", a adaugat ea.

Abonamentele medicale aduc multe beneficii populatiei, mai ales in Romania, care nu a avut preventie in educatie. "Abonamentele corporate ne ajuta foarte mult sa avem o populatie mai sanatoasa", a spus Carmen Orban.

Opinia este sustinuta si de Andreea Minuta, director Corporate Business in cadrul Regina Maria, care precizeaza ca 80% dintre programarile realizate in clinici sunt dedicate abonatilor, ceea ce inseamna ca abonamentul medical isi pastreaza rolul de preventie.

Partenerii Conferintei HealthCare Trends sunt RASCI, FARMEXPERT, Spitalul Monza, 7card, apmgr, Clinica Zetta, HTSS si Terapia Sun PHARMA Company.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri