Guvernul vrea sa construiasca a opta minune a lumii. Altfel nu imi pot explica ridicolul situatiei si seninul anuntului conform caruia un spital, fie el si pompos denumit “Metropolitan”, ar trebui sa fie gata in 20 (douazeci!) de ani. Asa ca, minunandu-ma, am inceput sa caut comparatii cu cele mai renumite monumente ale lumii, care au ramas in istorie si vor ramane astfel pana la disparitia Omenirii.

Marea Piramida din Giza, cea mai mare si impozanta si una dintre Minunile Lumii, a fost construita in 20 de ani, in urma cu 4.000 de ani, intre anii 2580-2560 inainte de Hristos.

Constructia Farului din Alexandria a inceput in 290 inainte de Hristos si, la fel, constructorilor le-au trebuit 20 de ani pentru a finaliza ceea ce va deveni inca o Minune a Lumii antice. La acea data, era cea mai inalta cladire din lume, cu exceptia Piramidei mai sus amintite.

Templul lui Zeus din Olympia, inca o Minune a Lumii, a fost construit in doar 14 ani, intre 470 si 456, inaintea erei noastre. Constructorul a fost Libon din Elis.

Citeste si:
SUA au numit un reprezentant in Romania pentru a combate coruptia
Statele Unite au desemnat, in...

Templul lui Artemis a fost construit in doar 10 ani. Callimachus, in scrierea lui Hymn to Artemis, a atribuit constructia Amazoanelor. In secolul 7 inainte de Hristos, templul a fost distrus de inundatii.

Mausoleul lui Halicarnassus, cunoscut si ca Mausoleul din Halicarnas, a fost construit in doar 3 ani, in perioada 353-350 inaintea erei noastre. Acest lucru nu l-a oprit a devenit o Minune a Lumii Antice.

Minunile lumii moderne

Mai aproape de perioada noastra, va putem spune ca 5.000 de kilometri (!) din Marele Zid Chinezesc au fost construiti in 20 de ani.

Citeste si:
De ce PSD trebuie sa faca public pretul elicopterului pentru Dancila
De ce PSD trebuie sa faca...

Statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro a fost construita in doar 5 ani, intre 1926 si 1931.

Faimosul Taj Mahal, simbolul Indiei, a fost construit in 20 de ani. Totodata, romanii au construit Colosseumul intr-o perioada de 16-18 ani conform istoricilor.

Si toate acestea cu o tehnologie invechita. Mai mult, toate aceste constructii au fost premiere si uneori UNICE in intreaga lume.

Citeste si:
Evenimente care au marcat diplomatia romaneasca in 2019
Diplomatia romaneasca in...

Cu toate acestea, al treilea guvern PSD, condus de Viorica Vasilica Dancila, iese public si anunta ca un spital ar urma sa fie construit in 20 de ani. Iar la cum stim seriozitatea lor, ne asteptam ori sa nu fie gata niciodata, ori sa se bucure de el urmatoarea generatie de romani.

Mai sunt necesare si alte comentarii?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gabriela Firea vrea sa ii dea afara pe medicii care vorbesc cu presa