Mai multe judete din sudul tarii au decis sa suspende cursurile in ziua de vineri, 23 martie, ca urmare a fenomenelor meteo anuntate de ANM, scrie Ziare.com.

Cea care a dat startul acestei "traditii" a fost primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a anuntat inca de marti ca scolile vor fi inchise, vineri, din cauza conditiilor meteo.

Ulterior, s-a decis ca se inchid si unitatile de invatamant din Ilfov, anunt facut de publicatia Jurnal de Ilfov pe o retea de socializare.

"S-a decis si pentru Ilfov: gradinitele, scolile si liceele de stat au cursurile suspendate vineri, 23 martie!", se arata pe pagina de Facebook.

Informatia a fost confirmata si de ISU Bucuresti Ilfov printr-un comunicat.

Citeste si:
BREAKING Ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște
BREAKING Ministrul Educației:...

"Avand in vedere ca in perioada 22 martie ora 23:00 - 23 martie ora 15:00, municipiul Bucuresti si judetul Ilfov se vor afla sub incidenta codului meteorologic portocaliu de ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta, la sediul ISU Bucuresti-Ilfov a avut loc intrunirea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta si a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov, pentru stabilirea masurilor de asigurare a protectiei populatiei.

Astfel, membrii celor doua comitete au luat decizia de sistare a activitatilor institutiilor de invatamant din Bucuresti si Ilfov in ziua de vineri, 23.03.2018".

La scurt timp, autoritatile din Calarasi, Olt, Ialomita, Giurgiu, Teleorman si Prahova au anuntat ca toate cursurile sunt suspendate pentru ziua de vineri, 23 martie.

Cu toate ca au decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant, autoritatile din Prahova au anuntat ca gradinitele cu program prelungit si scolile speciale vor fi deschise.

Citeste si:
Incendiu la o hala de productie in localitatea Dascalu, Ilfov
Incendiu la o hala de...

Anunturile vin in contextul in care in tara vor intra in vigoare mai multe coduri de ninsori si frig emise de Administratia Nationala de Meteorologie, valabile pana vineri inclusiv.

Sursa foto: stoatphoto/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
În plină epidemie, Apa Serv pune anunțuri să fie lăsați în locuințe
Setari Cookie-uri