ANM a emis un cod galben de ploi si vant in acest weekend, cu fenomene meteorologice care vor traversa toata tara de la vest la est, scrie Digi24.

Codul emis de ANM va intra in vigoare sambata dimineata la ora 9.00 si va ramane valabil pana duminica seara la ora 23.00. Primul fenomen care-si va face simtita prezenta va fi vantul care, inca de maine dimineata, va afecta Banatul, Crisana, Maramuresul, cea mai mare parte a Transilvaniei, si de sambata spre duminica si Oltenia. Vitezele vantului in cursul zilei de maine vor fi in general cuprinse intre 55 si 60 km/h, dar in zona montana, in special in zona Carpatilor Meridionali la altitudini mari de peste 1.500 m, rafalele pot depasi 100 km/h.

In aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sambata, 31 martie, ploile vor fi in extindere si in intensificare, astfel ca, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 15…25 l/mp, iar in vest si nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, insotite si de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

Pe parcursul zilei de sambata, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, insa duminica valorile termice vor scadea semnificativ, chiar si cu 10…12 grade. In zona montana, duminica, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar spre seara, in special in Carpatii Orientali, se va depune strat nou de zapada.

Toate fenomenele vor slabi in intensitate pe parcursul noptii de duminica si nu se vor desfasura si saptamana viitoare. Luni vor mai aparea local ploi de scurta durata, iar vantul va slabi in intensitate si temperaturile vor incepe sa creasca. Astfel ca, daca duminica si luni, temperaturile vor fi sub 20 de grade, de marti se va atinge din nou aceasta valoare maxima.

Sursa foto: Olaf Naami/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri