Din pacate nu toate categoriile de bugetari vor primi salariile inaintea sarbatorilor pascale. Printre nefericiti se numara si cei care lucreaza in Educatie, asta deoarece, asa cum a declarat ministrul Valentin Popa, institutia nu a avut timpul necesar pentru intocmirea actelor, scrie Ziare.com.

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat ca institutia pe care o conduce nu a avut timpul necesar pentru intocmirea hartiilor.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat intr-o interventie telefonica pentru Antena3, ca "multi nu si-au manifestat interesul" pentru a primii banii inainte de sarbatori.

"Am discutat cu fiecare institutie in parte. Ministerul de Finante a creat cadrul legal in baza caruia sa se poata da inainte de Paste acest salariu. Multi nu si-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finante am asigurat cadrul legal. La lista adaugata ieri in Monitorul Oficial nu se mai poate adauga nimic. Ministerele care vor primi salariul inainte de Paste au contactat directorul general al Directiei Regionale al Finantelor, iar acest lucru s-a intamplat si la nivel local. In aceasta plata intra doar salariile, nu si indemnizatiile", a afirmat Teodorovici.

Iata lista institutiilor de stat unde angajatii isi vor primi salariile inainte de Paste:

Curtea de Conturi
Consiliul Concurentei
Secretariatul General al Guvernului
Ministerul Finantelor Publice
Ministerul Justitiei
Ministerul Tineretului si sportului
Ministerul Mediului
Ministerul Transporturilor
Ministerul Sanatatii
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Ministerul Public
Serviciul Roman de Informatii
Serviciul de Protectie si Paza
Ministerul Economiei
Ministerul Energiei
Secretariatul de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945 - 1989
Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
Agerpres
Institutul Cultural Roman
Consiliul Superior al Magistraturii
Autoritatea Electorala Permanenta
Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului
Autoritatea Nationala pentru Restitutirea Proprietatilor
Academia Oamenilor de Stiinta din Romania
Ministerul Turismului
Ministerul pentru Mediul de Afaceri
Ministerul Apelor si Padurilor
Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul
Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni
Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei

Printre bugetarii care nu vor incasa salariile inainte de Paste s-ar mai putea afla actorii, angajatii Ministerului Agriculturii si ai unitatilor din subordine si cei ai ANPC. Aceste institutii nu se afla pe lista publicata in Monitorul Oficial.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, la Parlament, ca doar bugetarii isi vor primi banii inainte de Paste, nu si pensionarii.

"Salariile vor intra saptamana aceasta, inainte de Paste", a declarat premierul Viorica Dancila.

In ceea ce priveste pensiile, premierul a spus ca daca acestea ar fi virate in aceasta saptamana, ar fi o perioada prea mare pana la urmatoarea pensie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri