Cat ne-au costat targurile de Craciun si petrecerile de Revelion. Cu cat a platit mai mult un bucurestean

Primaria Capitalei a cheltuit 9 milioane de lei pe organizarea Targului de Craciun de anul trecut, suma care le-ar ajunge giurgiuvenilor sa organizeze, in fiecare din urmatorii 331 de ani, evenimente care sa marcheze sarbatorile de iarna, scrie Ziare.com.

Informatiile au fost date publicitatii de Asociatia InfoCons, care a aflat cat i-au costat pe romanii din intreaga tara petrecerile date de primarii in iarna trecuta.

Din studiul Asociatiei InfoCons reiese ca fiecare dintre cele 42 de primarii de mari orase din Romania (adica cele ale resedintelor de judete, plus cea a municipiului Bucuresti - n.red.) a cheltuit, in medie, aproape 745.000 lei pentru evenimentele organizate cu prilejul sarbatorilor de iarna, in sezonul 2017-2018.

Cel mai scump eveniment a fost, fara doar si poate, Targul de Craciun organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, care a costat nu mai putin de 9 milioane de lei. Alte aproape 2,9 milioane de lei au fost cheltuite de primariile celor 6 sectoare ale Capitalei, pe evenimente prilejuite de sarbatorile de iarna.

Fiecare sector a avut buget diferit, cel mai mare fiind al Sectorului 5 (1.061.749 lei), iar cel mai mic al Sectorului 2 (48.450 lei). Din calculele Ziare.com pe baza datelor InfoCons reiese ca pe un bucurestean l-au costat petrecerile organizate in oras cu prilejul sarbatorilor de iarna intre 5,31 lei si 9,6 lei, in functie de sectorul in care locuieste.

Citeste si:
Curtea unei foste inchisori devine spatiu destinat Craciunului
Inchisoare de maxima...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Pe un constantean, evenimentele organizate de Sarbatori l-au costat, in medie, 3,7 lei, pe un sibian 1,49 lei, iar pe un timisoarean 2,5 lei.

La polul opus, Primaria Giurgiu a organizat 11 evenimente dedicate sarbatorilor de iarna cu doar 27.136 de lei. Asta inseamna ca un giurgiuvean a platit, in medie, pentru evenimentele organizate de sarbatorile de iarna mai putin de 50 de bani.

Potrivit InfoCons, in medie, aproape 60% dintre contractele pentru organizarea acestor evenimente au fost date de primarii prin incredintare directa si doar 9,52% prin licitatie.

Citeste si:
Traian Băsescu intră, oficial, în cursa pentru Primăria Capitalei
Traian Băsescu candidează,...
Sursa foto: Shutterstock/ Ditty_about_summer

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri