Cei 40 de medici demisionari de la UPU - SMURD Bihor au decis sa isi retraga demisiile, dupa ce au ajuns la un comporomis privind rezolvarea situatiei create de reducerea unor sporuri, scrie Ziare.com. Cu toate acestea, ei au o doleanta: cei responsabili sa aiba demnitatea de a se retrage.

"Persoanele care au gresit sa aiba demnitatea de a se retrage, dupa ce au declansat un conflict major", spune seful demisionar al UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

El a explicat ca s-a decis in urma discutiilor cu conducerea Spitalului Judetean Oradea acordarea, pentru toti asistentii din unitate, de stimulente pentru a creste la sporul minim de 55%.

"Am avut dimineata o intalnire cu conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, iar in urma discutiilor am ajuns la un compromis, si anume ca se vor acorda pentru toti asistentii din unitate stimulente pentru a creste la sporul minim de 55%.

Dupa publicarea noilor modificari legislative, voi fi partener in discutiile privind acordarea sporurilor si a calculelor care se fac.

Citeste si:
In 6 orase mari, inclusiv Cluj, nu sunt proiecte de retail pana-n 2021
Sunt 6 orase importante in...

Am adresat rugamintea ca persoanele care au gresit sa isi recunoasca greseala si sa aiba demnitatea de a se retrage, dupa ce au declansat un conflict major. Ma refer la cei care i-au sfatuit prost pe primarul Ilie Bolojan si pe managerul spitalului, Gheorghe Carp. Ca urmare a discutiilor, am decis impreuna cu colegii mei sa ne retragem demisiile", a spus Borcea, citat de Mediafax.

Luni, toti cei 40 de medici ai UPU-SMURD Bihor au demisionat in bloc, dupa ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri, iar asistentii spuneau ca vor recurge la acelasi gest.

Citeste aici mai multe detalii despre criza de la Oradea: Toti medicii de la Urgente de la Spitalul Judetean din Oradea si-au dat demisia. Urmeaza si asistentii

Criza in toata Sanatatea. Legea Salarizarii se schimba iar ca sa nu se ajunga a greva generala

Citeste si:
Leonardo Badea a demisionat din functia de presedinte al ASF
Leonardo Badea a demisionat...

Marti, dupa 12 ore de negocieri la Guvern, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, au anuntat ca vor face modificari la Legea Salarizarii, astfel incat sa nu mai fie aplicata "subiectiv".

Sindicatele din sanatate s-au declarat multumite de rezultatul negocierilor si au anuntat ca renunta la greva generala ce ar fi fost declansata vineri, 11 mai.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Medicii romani, tentati cu salarii de 6.000 de euro in Germania