Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze peste 130 de blocuri din sectoarele 3, 4 si 6, imobile care vor fi introduse in programul local multianual de reabilitare termica, scrie Digi24.

Municipalitatea invoca bugetele limitate ale primariilor de sectoare ca motivare a propunerii de preluare a documentatiilor tehnico-economice pentru reabilitarea blocurilor.

Astfel, de la Sectorul 3 ar urma sa fie preluate documentatiile pentru 101 blocuri (investitie totala de 148.256.061,57 lei), alte 16 blocuri din Sectorul 4 (investitie totala de 31.569.958,5 lei) si 15 blocuri din Sectorul 6 (investitie totala de 37.075.083,33 lei).

De altfel, la finalul lunii martie CGMB a aprobat in sedinta un proiect de hotarare care prevede desfasurarea, la nivelul Primariei Capitalei, a unui program de reabilitare termica, separat de cele de la sectoare.

Firea, nemultumita de ritmul in care se desfasoara programele de reabilitare la sectoare

Gabriela Firea spunea atunci ca Primaria Capitalei demareaza acest proiect fiindca este nemultumita de ritmul in care se desfasoara programele de reabiliare la sectoare.

„Am realizat mai multe studii, m-am intalnit cu mai multi cetateni care s-au plans ca reabilitarea termica merge foarte greu in unele sectoare. Primaria se va implica si ea si va suporta 80 la suta din costuri, restul fiind acoperit de asociatiile de locatari”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la inceputul sedintei CGMB din martie.

Ce blocuri vor fi incluse in program

Potrivit proiectului de hotarare, pentru a intra in program, asociatiile de proprietari trebuie sa inregistreze la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii acordul asociatiei de proprietari in original.

Vor fi cuprinse in programul local multianual de reabilitare termica doar blocurile de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990 care nu au mai beneficiat de fonduri publice pentru reabilitare termica.

Prioritate au blocurile cu un consum specific mare de energie termica, se precizeaza in proiect.

Descarcati listele blocurilor care vor fi reabilitate in sectorul 3, sectorul 4 si sectorul 6.

Sursa foto: Augustin Lazaroiu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri