VIDEO Cum vor arata fantanile de la Piata Unirii dupa renovare

Primaria Capitalei a transmis vineri imagini video cu fantanile arteziene de la Piata Unirii dupa renovare. La final, bucurestenii vor avea parte de jocuri de apa cu lumini si muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar in weekend vor functiona in regim de spectacol stradal, scrie Hotnews.

Lucrarile de reabilitare se fac prin Apa Nova, compania care opereaza reteaua de apa si canal din Bucuresti, si costa 7 milioane de euro, banii fiind platiti de companie. Acestea se vor finaliza in toamna.

Apa Nova a demolat in ultimele zile bucati din fantanile arteziene de la Piata Unirii, desi Primaria Capitalei si societatea comerciala au anuntat ca vor face doar lucrari de reabilitare. Mai multe imagini care surprindeau demolarea au fost postate pe retelele de socializare, alaturi de mesaje de ingrijorare si nemultumire. Intr-un raspuns transmis Hotnews.ro, reprezentantii Apa Nova spun ca fac lucrari de demolare doar la zidul de imbinare deoarece tehnologia care va fi inclusa in fantana impune existenta unei suprafete plane, neobturata de pereti.

“Proiectul de reabilitare a fantanilor din zona Unirii este unul extrem de amplu, atat la nivel de elemente arhitecturale, cat si la nivel tehnic. De asemenea, suprafata mare a fantanilor a generat evaluari multe si complexe ale proiectului in sine, inainte de orice implementare. De aceea, procesul presupune repararea sau refacerea peretilor laterali ai fantanilor, care includ ornamente si elemente arhitecturale, dar, de asemenea, procesul include inlocuirea instalatiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placarilor, mozaicurilor, si altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fantanilor perimetrale. In cadrul proiectului s-a constatat ca, din cauza uzurii fizice avansate (de mai bine de 30 de ani aceste fantani nu au fost renovate), se poate retine in noua lucrare cel mult 10% din partea placata. Zidul de imbinare dintre fantani va comporta lucrari de demolare deoarece tehnologia care va fi inclusa in fantana din cadrul noului proiect impune existenta unei suprafete plane neobturata de pereti. Acest perete este singura zona care comporta astfel de interventii”, se arata in raspunsul transmis de Apa Nova la solicitarea HotNews.ro.

Lucrarile de reabilitare a fantanilor de la Piata Unirii au inceput pe 8 mai, urmand sa fie renovate toate cele 17 fantani din centrul Capitalei, inclusiv Fantana Unirea.

Citeste si:
Vești bune pentru turiști. Grecia a inaugurat un obiectiv turistic...
Vești bune pentru turiști....
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri