Florin Iordache a anuntat ca dezbaterile din Parlament pentru modificarea Codurilor Penale nu se opresc aici, ca reactie dupa ce zeci de magistrati au protestat in week-end in Capitala, cerand suspendarea dezbaterilor si sesizarea Comisiei de la Venetia, scrie RFI Romania.

Intrebat intr-o emisiune la RFI daca dezbaterile din comisia speciala vor fi suspendate, Florin Iordache a raspuns: „Fara indoiala, nu. Daca legile nu sunt puse in concordanta cu deciziile CCR, acei judecatori si procurori si am inteles ca sunt multi magistrati-asistenti sau simpli auditori in justitie, care au protestat, ei pe baza caror legi judeca? Deci daca legile asupra carora ei trebuie sa dea solutii sunt neconstitutionale, despre ce discutam? Acest protest nu este cumva la limita constitutionalitatii? Adica materialul cu care dumnealor trebuie sa se pronunte si sa dea hotarari de condamnare sau de achitare sunt niste legi neconstitutionale, sa asteptam pana cand? Sa asteptam pana cand ne va da cineva lumina? Fara indoiala, nu. Noi mergem si punem legislatia in concordanta cu deciziile CCR si ale Comisiei de la Venetia”.

In opinia deputatului PSD, „cativa judecatori care au iesit acolo nu reprezinta sistemul. Au venit si la noi la comisie si ne cereau sau au avut acest demers, dar sa nu credeti ca cativa judecatori sau procurori care au iesit pe scari si nu stiu de ce protesteaza... repet, pentru ca protesteaza impotriva unor legi neconstitutionale, iar modificarile pe care noi le facem le facem in deplin consens in primul rand cu CSM-ul. Pentru noi, partenerul de dialog este CSM-ul, care reprezinta autoritatea judecatorilor si procurorilor din Romania”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri