Bogdan Mihai Radu a inceput sa picteze in copilarie, inspirat de un film. Inca de atunci a stiut ca vrea sa traiasca din pictura si a reusit, desi parintii nu l-au lasat sa urmeze facultatea de arte si a studiat intai informatica si psihologie. Reprezinta Romania la evenimente importante de arta peste hotare, dar, pentru ca nu are parte de niciun fel de sustinere in tara, a decis sa se mute la Londra. Bogdan a vorbit despre provocarile unui artist roman in emisiunea Inspiratie in Business, difuzata de wall-street.ro.

De curand, a castigat premiul I la Oxford International Art Fair 2018 (OIAF), un eveniment celebru ce reuneste peste 100 de artisti din 28 de tari. Acest premiu l-a inscris direct la Targul International de Arta de la Tokyo, unde este singurul artist ce reprezinta Romania. Lucrarea castigatoare la Londra, numele sau si numele tarii sunt pe coperta cataloagelor festivalului japonez, tiparit in 30.000 de exemplare. Practic, Bogdan Mihai Radu reprezinta brandul tarii in lume. La schimb, nu a primit nici macar un cuvant de sustinere de la statul roman, de la vreo autoritate sau organizatie din domeniu. Asa ca a decis sa emigreze in Londra, acolo unde este cautat de galerii care vor sa ii sustina si promoveze activitatea.

„Este foarte greu pentru un artist roman sa iasa peste hotare. Sunt singurul roman care a castigat premiul I la Oxford si care participa la Tokyo, dar nu am primit nimic de la statul roman. Este un efort financiar foarte mare, trebuie sa platesti toate cheltuielile de deplasare, de transport a lucrarilor, de cazare, plus participarea efectiva, care este de cateva mii de euro. Pentru participarea la Oxford am fost sustinut de Cambridge School, dar la Tokyo merg pe cont propriu. Este foarte greu sa atragi sponsori”, a declarat artistul.

Acesta a vorbit in emisiunea Inspiratie in Business despre profilul clientilor din Romania, provocarile unui artist roman si planurile sale de viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri