Peste 500 de persoane au fost evacuate preventiv ori s-au autoevacuat, fiind cazate in spatii ale administratiilor locale sau la rude si prieteni ca urmare a vremii nefavorabile, informeaza un comunicat de presa al MAI, potrivit Agerpres.

"Angajatii Ministerului Afacerilor Interne continua misiunile pentru sprijinirea populatiei din zonele afectate de ploi si pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Pana la aceasta ora s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea preventiva a peste 500 de persoane. Incepand din aceasta dimineata, personalul Ministerului Afacerilor Interne actioneaza in 72 de localitati din 16 judete (Alba, Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman si Vrancea)", se arata in comunicat.

In Judetul Bacau sunt evacuate 19 persoane din localitatile Sanduleni, Onesti, Moinesti si Targu Ogna. In judetul Neamt au fost evacuate preventiv trei persoane din localitatea Borca, iar in comuna Garcina o persoana a fost surprinsa de viitura si se desfasoara operatiuni de cautare si salvare.

De asemenea, in comuna Farcasa s-a intervenit pentru evacuarea a 430 de persoane.

In judetul Suceava au fost evacuate patru persoane din localitatea Valea Moldovei, iar in judetul Covasna aproximativ 100 de persoane s-au autoevacuat din localitatea Lunca Marcusului si sunt cazate la caminul cultural din sat.

"Pe parcursul acestei zile, pana in prezent, au fost emise 4 atentionari de fenomene meteorologice periculoase imediate tip Cod Galben ce au vizat averse de ploaie, intensificari ale vantului ce pot lua aspecte de vijelie, descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni pentru 6 judete (Constanta, Caras Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinti, Tulcea) si 2 avertizari de fenomene hidrologice periculoase imediate Cod Rosu ce vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pentru rauri din 5 judete (Brasov, Bacau, Covasna, Harghita, Neamt)". afirma sursa citata.

Totodata, traficul rutier este afectat pe zece drumuri nationale si sase drumuri judetene. Traficul este intrerupt pe DN17B, pe raza comunei Poiana Teiului, judetul Neamt, DN2N pe raza localitatii Jitia si DN2L, pe raza localitatii Soveja, in judetul Vrancea si pe DN11B, in zona localitatii Casinu Nou din judetul Harghita.

De asemenea, circulatia este blocata pe drumurile judetene 174 A, din judetul Suceava, 252 B, judetul Bacau si 124 in judetul Harghita.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta continua transferul de tehnica si forte din judetele care nu sunt sub avertizare meteorologica si hidrologica in zonele afectate.

"Dintre produsele scoase astazi de la Rezervele de Stat au inceput sa ajunga in zonele cu probleme, primele transporturi de apa potabila fiind deja descarcate in judetul Covasna, localitatea Marcus la caminul cultural. Alte alimente si produse de prima necesitate se afla in drum si urmeaza sa ajunga in scurt timp in judetele Neamt si Bacau. De aproximativ 80 de ore Ministerul Afacerilor Interne actioneaza cu toate fortele si mijloacele necesare in zonele afectate de inundatii. La acest moment, sunt in teren aproximativ 20.000 de pompieri, politisti si jandarmi. Situatia la nivel national este in continuare monitorizata prin Centrul National de Conducere Integrata care functioneaza la nivelul MAI pentru ca interventiile in teren sa se desfasoare in conditii optime din punct de vedere al resurselor alocate", precizeaza MAI.

Sursa foto: Shutterstock / dedek

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri