Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) spune ca pregateste o noua plangere penala pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Acestia sustin ca angajatii din penitenciare nu isi primesc banii pentru orele suplimentare pentru ca ministrul intarzie semnarea unui ordin, scrie Digi24.

Intr-un comunicat de presa transmis marti, reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor spun ca, desi ministrul Justitiei a avut peste trei luni la dispozitie pentru a clarifica modul in care trebuie platite orele suplimentare pentru angajatii din penitenciare, acestia nu isi primesc banii pentru orele suplimentare pentru ca Tudorel Toader intarzie semnarea unui ordin.

"In urma protestelor organizatiilor sindicale, in Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate in termen de 60 de zile sa fie platite angajatilor din penitenciare si politie incepand cu data de 1 aprilie. In consecinta, la salariul din iulie ar fi trebuit platite orele nerecuperate in aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justitiei. In plus, angajatii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016-2018 pentru care trebuie gasita o solutie legislativa si bugetara. Guvernul trebuie sa plateasca aceasta datorie de peste 10,5 milioane de euro angajatilor din penitenciare", spun liderii FSANP.

Ei il avertizeaza pe ministrul Justitiei ca nerespectarea legii in ceea ce priveste plata orelor suplimentare efectuate si nerecuperate in termen de 60 de zile ii va pune in situatia de a depune o noua plangere pentru abuz in serviciu sau, dupa caz neglijenta in serviciu, impotriva ministrului Justitiei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri