Consilierii generali ai Capitalei se intrunesc in sedinta joi, de la ora 11:00, pe ordinea de zi figurand proiecte care vizeaza rectificarea bugetara, dar si acordarea de eco-vouchere de 9.000 de lei pentru achizitionarea de masini cu nivel redus de emisii, scrie Ziare.com

Astfel, Primaria Capitalei urmeaza sa acorde in perioada 2018-2019 un numar de 5.000 de eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei fiecare pentru achizitionarea de autovehicule cu nivel redus de emisii, in schimbul predarii spre casare a masinilor uzate, conform unuia dintre proiectele care vor fi supuse dezbaterii.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achizitiona autoturisme noi cu forme de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel si alte mijloace de locomotie noi, non-diesel si electrice.

Eco-vouchere si pentru electronice si electrocasnice

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi, la CGMB, ca va aduce un amendament astfel incat eco-voucherele oferite pentru achizitionarea masinilor non-diesel sa poata fi folosite si pentru obiecte electronice si electrocasnice.

„In planul integrat pentru calitatea aerului avem incluse mai multe masuri pentru a lupta cu fenomenul poluarii. Dorim sa avem cat mai putine autoturisme personale poluante in Bucuresti, exista un program la nivelul Guvernului, dar am vrut sa avem un program si la Primaria Municipiului Bucuresti. Este vorba de acordarea eco-voucherelor pentru achizitia de autoturisme prietenoase cu mediul, masini Euro 6, non diesel, electrice, dar si motorete, motociclete sau biciclete electrice. Vom aduce un amendament ca voucherele sa fie folosite si pentru achizitia de obiecte electronice si electrocasnice”, a declarat primarul Gabriela Firea, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Citeste si:
Masini electrice: de cate puncte de incarcare are nevoie UE
Masini electrice: de cate...

Batranii, sprjin financiar pentru achizitionarea unei perechi de ochelari

Consilierii generali mai urmeaza sa se pronunte asupra unei masuri conform careia pensionarii din Bucuresti care au pensia mai mica decat salariul minim net pe economie vor beneficia de un sprijin financiar in valoare de maximum 250 lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Sprijinul financiar va fi acordat o singura data/beneficiar din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, CGMB urmeaza sa isi dea acordul de principiu pentru demararea proiectului "WI-FI Gratuit in Bucuresti". Indicatorii tehnico-economici vor fi stabiliti in baza unui studiu de fezabilitate care va fi supus aprobarii CGMB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primul pilot roman in scaun cu rotile: In masina nu ma simt diferit