Primarul general, Gabriela Firea, a explicat, marti, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de ce a pus pe ordinea de zi un proiect care vizeaza acordarea a 3.000 de eco-vouchere a cate 15.000 de lei fiecare pentru taximetristi, scrie ziare.com.

"Unul dintre cele mai importante proiecte care se afla pe ordinea de zi astazi, si ma refer la cel care se inscrie in eforturile noastre de a lupta cu poluarea in Bucuresti. Asa cum stiti Capitala si alte cateva orase importante din tara au primit avertisment de infringement de la Comisia Europeana si nu doar de frica sumelor pe care ar urma sa le platim, ci pentru viata si sanatatea locuitorilor din Bucuristi sau a turistilor cred ca trebuie sa luam foarte in serios, asa cum am facut-o si in ultimii doi-trei ani problema poluarii si sa venim cu proiecte tintite", a inceput Firea discursul in fata consilierilor, noteaza publicatia citata.

Gabriela Firea a spus ca propune dezbaterii si aprobarii a unui proiect care se numeste "Rabla pentru taximetre".

"Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar in valoare de 3.000 de euro, la cursul BNR, tuturor taximetristilor care detin in acest moment autoturisme poluante. Trebuie sa recunoastem faptul ca un cetatean care are un autoturism poluant face 2-3-4 drumuri pe zi, in medie 30 de km pe zi, pe cand un taximetrist poate ajunge si la 150 de km pe zi. Iata cata poluare poate aduce", a mentionat primarul.

Potrivit primarului Capitalei, peste 5.000 de taxiuri poluante exista inregistrate in Bucuresti.

Citeste si:
Primaria Capitalei: 9 MIL. euro aprobate pentru Rabla TAXI
Primaria Capitalei a aprobat...

"Din totalul de 10.055 de licente potrivit legii 38 pe care le are Bucurestiul, 7.500 sunt legale si regulamentare, celelelalte fiind in diverse stadii litigioase. Din acestea 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici incearca proiectul nostru sa rezolve problema poluarii si tintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de ecovouchere, pentru inceput, pentru taximetre", a spus primarul general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiectul PMB Rabla TAXI trebuie aprobat de Consiliul Concurentei