Potrivit primarului general, proiectul va demara la inceputul anului 2019 in luna ianuarie si vor fi luate in considerare toate domeniile de activitate in acordarea finantarilor.

Gabriela Firea a declarat ca unul din motivele pentru care a initiat "Bucharest Start-Up City" este faptul ca antreprenorii bucuresteni nu pot aplica in programul national "Start-Up Nation".

"Semnez astazi Protocolul prin care Primaria Capitalei va finanta 200 de start-up-uri ale intreprinzatorilor bucuresteni cu cate 50.000 euro fiecare. Programul municipal “Bucharest Start-up City” s-a nascut din dorinta de a incuraja si dezvolta sistemul privat, cu atat mai mult cu cat, in acest an, regiunea Bucuresti-Ilfov este exceptata de la finantare europeana pentru start-up-uri, aplicantii din Capitala fiind depunctati semnificativ in cadrul programului Start-up Nation. “ Bucharest Start-Up City” va incepe in Capitala incepand cu anul viitor. Valoarea totala a programului este de 10 milioane de euro", a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Alaturi de Gabriela Firea a fost prezent si Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), partenerul PMB in acest program. Acesta a declarat ca exista anumite diferente intre "Start-Up Nation" si "Bucharest Start-Up City", in afara de sumele acordate. Astfel, in cadrul programului demarat de Primarie organizatorii vor acorda o atentie deosebita in ceea ce priveste planurile de afaceri.

Cluj-Napoca va gazdui...
Citeste si: Cand va avea loc Start-up Europe Summit 2019 la Cluj-Napoca?

”Aceasta trebuie sa primeze, pentru ca nu e un concurs de primul venit, primul sosit, este un concurs care tine cont de calitatea afacerilor”, a declarat Jianu.

Jianu a mai spus ca aplicatiile vor fi deschise in primele luni ale anului viitor, februarie – martie, ca programul sa inceapa din luna mai 2019.

Sursa foto: Agerpres Foto