Primaria Capitalei va construi doua centre medicale ultramoderne: primul centru de Protonterapie din Romania si din sud-estul Europei si un Centru de Excelenta pentru Oncologie Pediatrica, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

"Proiectele demonstreaza preocuparea Primariei Capitalei de a oferi pacientilor accesul la servicii medicale de calitate si moderne, si, mai ales, sa creasca sansele de vindecare pentru pacientii oncologici. Terapia cu protoni, o tehnologie moderna, ofera avantajul unei terapii tintite, cu efecte adverse limitate, avand indicatii la pacientii pediatrici, in tumorile cerebrale, ale coloanei vertebrale, ale ochiului si altele. De asemenea, poate fi utilizata in tratamentul recidivelor tumorale si in reiradiere dupa tratament cu radioterapie conventionala. Acest centru ar fi unicul in Europa de sud-est, in Europa Centrala existand numai 2 centre, in Cehia, la Praga si in Polonia la Cracovia. Dupa aprobarea celor doua proiecte de hotarare legate de aceasta investitie, urmatorul pas este organizarea unei licitatii deschise internationale pentru proiectarea, executarea si dotarea Centrului", scrie Gabriela Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a spus ca inca de la inaugurarea noului spital de copii „Dr. Victor Gomoiu”, vechea cladire a spitalului va fi desfiintata, iar pe terenul astfel eliberat se va construi un centru de execlenta in oncologie pediatrica.

Statisticile arata ca in spitalele bucurestene exista in prezent un deficit major de structuri dedicate oncologiei pediatrice, in conditiile in care numarul de copii diagnosticati si tratati depaseste 4.000 anual.

Gabriela Firea mai spune ca noul centru va dispune de sectii de hematologie si ortopedie oncologica, camere sterile pentru transplant medular, compartiment de ingrijiri paleative, cabinete pentru consultatii de specialitate, banca de tesuturi si organe, baza de kinetoterapie, spatii de cazare in sistem pensiune self-catering pentru parintii copiilor internati. Acest centru se va integra in structura functionala a noului Spital Dr. Victor Gomoiu, beneficiind de servicile de imagistica, de explorari functionale, de laboratorul de analize medicale, de anatomie patologica, precum si de serviciile sectiilor si compartimentelor medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri