Cateva sute de noi ambulante vor intra in dotarea serviciului de specialitate si a SMURD-ului pana in decembrie, urmand ca pana la finele lui 2019 totalul vehiculelor de acest tip luate pe fonduri europene sa atinga 1.250, a declarat, sambata, la Alba Iulia, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"La acest moment, stim foarte bine ca parcul ambulantelor este extrem de invechit. Majoritatea lor sunt achizitionate in 2007 - 2008. O parte s-au achizitionat intre 2009 - 2013, dar in mare parte din 2007 - 2008. Vorbim aici si de ambulantele Serviciului de Ambulanta si de ambulantele SMURD-ului", a afirmat Arafat.

El a adaugat ca 90% dintre ambulante ar trebui scoase din uz, tinand cont ca cele 1.500 cumparate in 2007 - 2008 sunt uzate moral si fizic.

Seful DSU a mentionat ca procedura de licitatie a demarat in vara anului trecut, dupa ce Guvernul a stabilit ca entitate de achizitii centralizata Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

"Noi speram ca anul asta, dupa ce ne-am consultat inclusiv cu doamna ministru (Sorina Pintea - n.r.), o sa ajungem, cel mai probabil, cu 500 de ambulante in tara de diferite tipuri. Pana la sfarsitul anului viitor, totalul ambulantelor pe care le vom lua prin primul proiect pe fonduri europene, care e in jur de 120 de milioane de euro, atinge 1.250 de ambulante per total, pentru Ambulanta si pentru SMURD. Asta va fi anul acesta si anul viitor si sper ca primele sute din ele sa ajunga pana in luna decembrie", a spus Raed Arafat.

Seful DSU a participat sambata la Alba Iulia la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Ambulantei, sarbatorita in 28 iulie.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri