David Turturean, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Stefan cel Mare” din Suceava, s-a calificat la doua olimpiade internationale care se vor desfasura in China si Sri Lanka, dar risca sa nu participe deoarece statul refuza sa-l ajute cu cei 3.500 de dolari, bani ce ii sunt necesari pentru deplasarea in Asia. Elevul a inceput sa caute sponsorizari pe cont propriu, ajutat de profesori, pentru a ajunge la cele doua concursuri, scrie Adevarul.

David Turturean a aflat, recent, ca s-ar putea sa nu participe la doua olimpiade internationale, dupa ce i s-a transmis de la Ministerul Educatiei ca nu i se va deconta deplasarea si diurna. Elevul este calificat la Olimpiada Internationala de Astronomie din Sri Lanka si Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica din China, concursuri ce se vor desfasura in toamna acestui an.

La Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica ce se va desfasura in China, Romania are calificate doua echipe. Ministerul Educatiei a anuntat ca va deconta cheltuielile doar pentru una dintre echipe, iar David Turturean nu face parte din echipa respectiva. Colegii din echipa sa au reusit sa stranga banii necesari pentru a putea participa la olimpiada internationala din China. Mama elevului a incercat sa apeleze la autoritatile locale, dar nu a avut succes, scrie publicatia Adevarul.

Profesorii elevului au organizat o campanie prin care aduna bani pentru ca David Turturean sa ajunga la cele doua olimpiade internationale.

Adevarul.ro informeaza ca cei care doresc sa il ajute pe David Turturean pot accesa link-ul urmator: https://www.gofundme.com/support-him-to-attend-the-olympiad sau pot depune bani in contul mamei elevului, ElenaTurturean, RO34RNCB0234036954250001.

Sursa foto: Danut Zuzeac | Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri