Un procuror de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3 a clasat marti dosarul de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat - care nu are drept de circulatie in Romania", in cazul autoturismului care avea numar anti-PSD.

Magistratul a fost de acord cu propunerea de clasare a anchetei facuta de ofiterii de la Brigada de Politie Rutiera (BPR).

Avocata Ioana Mates, care-l apara pe Razvan Stefanescu, a declarat pentru Ziare.com ca se va duce astazi la sediul Brigazii de Politie Rutiera pentru a lua permisul clientului sau.

"Am primit solutia de clasare a dosarului: fapta nu exista. Urmeaza sa ne deplasam la sediul Politiei Rutiere pentru preluarea permisului", ne-a declarat Mates.

Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a propus saptamana trecuta clasarea dosarului de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat - care nu are drept de circulatie in Romania", in cazul autoturismului care avea numar anti-PSD.

Fapta initiala scrisa in dosar era aceea ca barbatul nu avea niste placute de inmatriculare care sa poata fi valabile sau sa poata fi folosite pe teritoriul Romaniei, dar dupa mai multe verificari si-au dat seama ca aceasta fapta nu poate fi incadrata, ca nu se poate merge in fata unei instante pe acest caz, scrie Digi24.

Soferul, Razvan Stefanescu, a intrat in iulie in Romania cu o masina avand numere personalizate, inmatriculata in Suedia. Nu a avut nicio problema la granita, a fost lasat sa intre, iar ulterior a fost oprit de agentii de la rutiera, in diverse locuri, de patru sau cinci ori, a fost verificat si lasat sa plece. Barbatul sustine ca a avut permanent la el numerele de inamtriculare initiale ale masinii si s-a oferit sa le schimbe, dar i s-a spus ca trebuie sa ramana cu numerele cu care a intrat in tara. Intre timp, autoritatile romane au sesizat autoritatile suedeze ca numarul personalizat este un slogan indecent, iar autoritatile suedeze au raspuns ca il vor retrage, moment in care soferul a fost din nou oprit, i-au fost confiscate placutele cu numarul personalizat si a fost audiat cateva ore.

Cazul a dat nastere unei dezbateri aprinse mai ales pe retelele de socializare, iar autoritatile s-au incurcat intr-un sir de balbe si explicatii contradictorii.

In paralel, au fost dispuse verificari interne in Politie, pentru a vedea de ce au existat asemenea balbe.

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri