Peste 60 de protestatari au ajuns la spital dupa ce au fost expusi la gazele lacrimogene din Piata Victoriei

Peste 60 de participanti la proteste s-au prezentat, inca de la inceputul saptamanii, la spital, fiind ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea gazele lacrimogene. Acestia au prezentat simptome de tuse seaca sau iritatii la ochi, dar medicii sustin ca starea lor este stabila, noteaza Mediafax.

La Spitalul Floreasca au ajuns, de la inceputul saptamanii, 60 de persoane care sustineau ca se simt rau dupa ce au fost expusi la gazele lacrimogene pe care jandarmii le-au folosit la protestul de vineri, 10 august. Persoanele aveau iritatii la ochi si acuzau dureri de cap, insa niciuna nu a fost internata, starea acestora fiind stabila, potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti, Bogdan Oprita.

Alte cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, ingrijorate de consecintele pe care le-ar putea avea gazele lacrimogene. Persoanele avea simpotome de tuse seaca, nefiind necesara spitalizarea.

In total, peste 500 de persoane au avut nevoie de ingriji medicale in urma protestelor din Piata Victoriei.

Miercuri, Jandarmeria Romana a precizat ca gazele iritant lacrimogene folosite in diferite dispozitive sunt achizitionate exclusiv de la producatori autorizati si certificati conform legii, iar aceste substante sunt folosite de majoritatea fortelor de ordine din tarile europene.

Citeste si:
Proteste simultane în Piaţa Victoriei - 10 august și anti-Covid-19
Proteste simultane în Piaţa...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat miercuri, referindu-se la interventia jandarmilor la protestul de vineri, ca deocamdata nu exista date privind concentratia si compozitia gazelor lacrimogene care au fost imprastiate in Piata Victoriei. "Deocamdata, nu avem date si elemente cu privire la concentratia gazelor utilizate si compozitia acestora", a precizat procurorul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri