Peste 60 de participanti la proteste s-au prezentat, inca de la inceputul saptamanii, la spital, fiind ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea gazele lacrimogene. Acestia au prezentat simptome de tuse seaca sau iritatii la ochi, dar medicii sustin ca starea lor este stabila, noteaza Mediafax.

La Spitalul Floreasca au ajuns, de la inceputul saptamanii, 60 de persoane care sustineau ca se simt rau dupa ce au fost expusi la gazele lacrimogene pe care jandarmii le-au folosit la protestul de vineri, 10 august. Persoanele aveau iritatii la ochi si acuzau dureri de cap, insa niciuna nu a fost internata, starea acestora fiind stabila, potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti, Bogdan Oprita.

Alte cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, ingrijorate de consecintele pe care le-ar putea avea gazele lacrimogene. Persoanele avea simpotome de tuse seaca, nefiind necesara spitalizarea.

In total, peste 500 de persoane au avut nevoie de ingriji medicale in urma protestelor din Piata Victoriei.

Miercuri, Jandarmeria Romana a precizat ca gazele iritant lacrimogene folosite in diferite dispozitive sunt achizitionate exclusiv de la producatori autorizati si certificati conform legii, iar aceste substante sunt folosite de majoritatea fortelor de ordine din tarile europene.

Prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat miercuri, referindu-se la interventia jandarmilor la protestul de vineri, ca deocamdata nu exista date privind concentratia si compozitia gazelor lacrimogene care au fost imprastiate in Piata Victoriei. "Deocamdata, nu avem date si elemente cu privire la concentratia gazelor utilizate si compozitia acestora", a precizat procurorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri