Piata Victoriei va fi din nou plina. Un protest este anuntat pentru vineri seara, ora 22:45, la o saptamana de la manifestatiile din 10 august care au fost marcate de interventia violenta a Jandarmeriei, peste 450 de oameni avand nevoie de ingrijiri medicale. Manifestatia va avea loc sub deviza ”Democratia moare in gaze si bastoane!”.

”Ne intalnim la ora 22:45 pentru a putea comemora in tacere momentul cand a inceput represiunea impotriva manifestantilor. Este nevoie sa fim cel putin 452 de persoane care sa purtam masti (chirurgicale sau pentru zugravit) si sa reamintim lumii ca democratia moare in Romania in gaze si bastoane”, scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook.

Evenimentul este organizat de Rezistenta, Initiativa Romania, Abuzurile Jandarmeriei si Stafeta Steagului Uniunii Europene.

”Noi, cei 452 care ii vom reprezenta pe victimele asaltului din 10 august, alaturi de toti cei care vor veni in Piata Victoriei, vom protesta atat impotriva celor care au comandat violentele din acea noapte cat si impotriva reprezentantilor de varf ai coalitiei toxice PSD-ALDE, adevaratii coordonatori ai abuzurilor din acea noapte si ai batjocoririi democratiei din tara noastra”, mai spun organizatorii.

Citeste si:
Dragnea: Jandarmii nu apara doar cladirea Guvernului, ci si democratia
Liviu Dragnea: E inacceptabil...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tariceanu: Solicit liderilor politici sa mentina ordinea publica