Primaria Capitalei intentioneaza sa elimine „mafia taximetrelor” din zonele unde ajung foarte multi turisti, precum Gara de Nord, Aeroportul Henri Coanda si Centrul Vechi, urmand ca in aceste zone sa fie permis doar accesul taximetrelor nepoluante, a „taximetristilor civilizati, imbracati corespunzator, care folosesc un limbaj adecvat”, a declarat primarul general al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat stadiul celor mai importante proiecte de infrastructura.

Primarul a precizat ca in zonele unde sunt multi turisti, precum Aeroportul Otopeni, Gara de Nord si Centrul Vechi, turistii sau persoanele interesate isi vor putea procura un bon de ordine de la un aparat si vor urca in taxi pe baza acestuia.

„Ca in orice tara civilizata, orice calator isi ia un bon si merge la taxi. In ordine. Si nu vor mai putea sa intre in aceste zone decat taximetrele nepoluante, taximetristii civilizati, imbracati corespunzator si cu limbaj adecvat”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul a precizat ca joi are programata o intalnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Sova, pentru a-i prezenta planul de actiune in zona de taximetrie.

Primarul se declara surprinsa de faptul ca regulamentul de taximetrie dezbatut la finalul anului trecut nu este respectat. „Am crezut ca daca votam un regulament, o sa fie respectat”, a precizat Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, la finalul anului 2017, un proiect de hotarare care vizeaza modificarea regulamentului de taximetrie.

"In primul rand, este interzisa in totalitate refuzarea unei curse. De asemenea, sub sanctiuni drastice, vor fi interzise solicitarile de bonusuri. De asemenea, soferii sunt obligati sa aiba o tinuta decenta, un comportament si un limbaj adecvate, sa nu fumeze in masina, sa nu dea muzica tare, sa nu vorbeasca la telefon, sa nu angajeze cu clientul subiecte sensibile care ar putea sa contravina principiilor acestuia, din domeniul politic, religios sau sexual", a precizat Firea in deschiderea sedintei CGMB din decembrie 2017.

Potrivit edilului sef, toti taximetristii urmau sa fie obligati sa isi instaleze POS-uri pe masini, pentru plata cu cardul, si sa poata raspunde comenzilor prin intermediul aplicatiilor de pe telefoanele mobile.

In plus, se instituia obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca printr-un dispecerat, prin intermediul telefoniei sau prin aplicatii online, ceea ce scotea de pe piata aplicatii precum Uber si Taxify.

Insa, in martie 2018, Primaria Capitalei anunta ca renunta la modificarea regulamentului de taxi, institutia motivand ca la nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru care vizeaza modificarea Legii taximetriei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri