Servicii publice de sanatate in functie de plata CASS, aceasta este propunerea ministrului de finante, social-democratul Eugen Teodorovici. El spune ca este normal sa existe pachete de servicii diferentiate in functie de cat cotizeaza fiecare la sanatate, scrie Digi24.

„In functie de cat platesti pe CASS, sa ai facute mai multe variante, pachetul 1, pachet de baza, ai un alt venit la care se plateste CASS, deci implicit o contributie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, asta cred ca e sistemul logic”, a tinut sa precizeze, vineri, ministrul de finante, Eugen Teodorovici.

Dupa ce jurnalistii i-au atras atentia ca un astfel de sistem atrage mai putine servicii pentru romanii cu posibilitati financiare reduse, Teodorovici a sustinut ca "e normal sa fie mai multe variante".

"Bun, atunci lasam sistemul asa si platim toti la fel, a venit replica lui Teodorovici. Daca platim diferit e normal sa fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil sa le primeasca, nu e normal sa fie asta abordarea?", a adaugat el.

Deocamdata, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica aceasta propunere. Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sanatate. Amintim ca si cei care nu platesc asigurarile de sanatate sau cei care au venituri pana in 1.050 de lei beneficiaza de asistenta medicala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri