„In functie de cat platesti pe CASS, sa ai facute mai multe variante, pachetul 1, pachet de baza, ai un alt venit la care se plateste CASS, deci implicit o contributie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, asta cred ca e sistemul logic”, a tinut sa precizeze, vineri, ministrul de finante, Eugen Teodorovici.

Dupa ce jurnalistii i-au atras atentia ca un astfel de sistem atrage mai putine servicii pentru romanii cu posibilitati financiare reduse, Teodorovici a sustinut ca "e normal sa fie mai multe variante".

"Bun, atunci lasam sistemul asa si platim toti la fel, a venit replica lui Teodorovici. Daca platim diferit e normal sa fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil sa le primeasca, nu e normal sa fie asta abordarea?", a adaugat el.

Deocamdata, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica aceasta propunere. Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sanatate. Amintim ca si cei care nu platesc asigurarile de sanatate sau cei care au venituri pana in 1.050 de lei beneficiaza de asistenta medicala.

Mugur Isarescu este dispus sa...
Citeste si: Taxa pe lacomie, o "trasnaie" greu de inteles si pentru BNR

Sursa foto: Agerpres Foto