Dambovita reprezinta al treisprezecelea judet in care pesta porcina africana a ajuns, verdictul a fost dat dupa descoperirea virusului intr-una dintre gospodariile localnicilor din Lucieni.

Directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca autoritatile au fost alertate de un barbat din localitatea Lucieni, care a anuntat ca doi porci din gospodaria sa au murit, conform G4Media.ro.

“S-a confirmat intr-o curte, intr-o gospodarie in localitatea Lucieni. S-a confirmat pesta porcina africana, cu buletin de analiza pozitiv, dupa ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dambovita.

Potrivit acestuia, in gospodarie erau trei porci, din care doi au murit, iar unul va fi eutanasiat.

Potrivit ultimei informari oficiale transmise de ANSVSA, pe 13 septembrie, pana acum au fost omorati peste 230.000 de porci din cauza virusului.

Cel mai bun antivirus: ce...
Citeste si: Cel mai bun antivirus: ce protectie sa-ti cumperi

”Pesta porcina africana evolueaza in 12 judete, in 207 de localitati, cu un numar total de 898 de focare (dintre care 13 in exploatatii comerciale industriale, unul in abatorul apartinand unei ferme si unul intr-o exploatatie comerciala de tip A) si 57 de cazuri la mistreti.

In total au fost eliminati 232.722 de porci afectati de boala.

In zona de N-V a Romaniei, boala evolueaza in 3 judete, Satu-Mare, Salaj si Bihor, prezenta virusului fiind confirmata in 13 localitati. Au fost ucisi 1.375 de porci domestici si au fost afectati 15 porci mistreti.

In zona de S-E a Romaniei, boala a fost confirmata in 194 de localitati, din judetele: Tulcea, Constanta, Braila, Ialomita, Galati, Calarasi, Ilfov, Buzau si Giurgiu. Au fost ucisi 54.296 de porci domestici din gospodariile populatiei, iar in 11 exploatatii comerciale de mare capacitate, o exploatatie comerciala de tip A si in abatorul apartinand unei ferme, au fost ucisi 178.426 de porci.

Pesta porcina africana,...
Citeste si: Pesta porcina, confirmata intr-o gospodarie din judetul Covasna

Sursa foto: By Deyana Stefanova Robova / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Andronescu: Mi-as dori ca elevii olimpici sa nu plece din tara