Pesta porcina africana, confirmata in Giurgiu

Pesta porcina africana a fost confirmata intr-o gospodarie din municipiul resedinta, iar in zona localitatilor Iepuresti si Singureni la fiecare doua-trei zile este confirmat un nou caz de PPA, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu.

"In cartierul Rudari din municipiul Giurgiu a fost gasit un porc mort intr-o gospodarie, au fost prelevate probe de la acesta si de la inca trei porci care se mai aflau in acea gospodarie si rezultatul care a venit de la Institutul de Diagnostic a Sanatatii Animalelor a confirmat prezenta virusului PPA, motiv pentru care toti porcii din acea gospodarie au fost ucisi, apoi ingropati in locurile puse la dispozitie de Primaria municipiului", a spus Liviu Florescu.

El a precizat ca, in aceste conditii, la intrarea in acea gospodarie au fost puse covorase cu dezinfectant si sunt recoltate probe de la toti porcii din gospodariile vecine.

"Targul de animale din municipiul Giurgiu este inchis si oricum nu era autorizat asa ca nu se impun deocamdata alte masuri in municipiul Giurgiu, dar cazuri de PPA avem foarte multe in zona localitatilor Iepuresti, Singureni, unde la doua-trei zile este confirmat un caz nou. Prin urmare, am intocmit o nota de fundamentare ca de saptamana viitoare sa incepem uciderea preventiva a porcilor de acolo", a incheiat Liviu Florescu.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri