Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Salariul minim va creste cu 150 lei din ianuarie 2019

Salariul minim va creste la 2.050 lei, de anul viitor, iar Hotararea de Guvern va fi promovata curand, avand in vedere ca se lucreaza la bugetul de stat pe 2019, reiese din declaratiile lui Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

"Ieri (joi n.r.) la Consiliul National Tripartit s-a ridicat problema ca trebuie sa anunte Guvernul salariul minim, ca baza pentru bugetul pe 2019, dar si pentru a da predictibilitate si posibilitate operatorilor economici. Din discutii a rezultat faptul ca avand in vedere ca trebuie sa creasca la 2.500 lei in 2022, asta inseamna 150 de lei brut in fiecare an, au zis ca vo scoate HG-ul respectiv", a declarat Bogdan Hossu, pentru HotNews.ro.

El a precizat ca autoritatile sunt in curs de realizare a actului normativ si crede ca in doua saptamani va fi gata.

"Noi am cerut cat mai repede, dar acum chestiunea declarativa a Guvernului e ca-l vor scoate repede. Sunt in curs de realizare a actului normativ. Actul notmativ nu trebuie decat sa calculeze numarul de zile lucratoare pentru la anul, pentru ca dau si tarifarul orar pentru numarul de zile lucratoare de anul viitor. Eu sper ca iese repede, in doua saptamani", a precizat liderul Cartel Alfa.

Guvernul are obligatia legala sa se consulte in Consiliul National Tripartit inainte sa modifice salariul minim.

Citeste si:
Lidl majorează salariul minim: cât va câștiga un angajat
Lidl majorează salariul...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri