Aproximativ 1.000 de biciclisti au pornit sambata, de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai, intr-un mars care se doreste a fi un protest fata de modul in care primarul Gabriela Firea administreaza Capitala.

"Noi speram ca protestul sa nu fie tacut. Biciclistii, in general, atunci cand protesteaza, sunt foarte linistiti. Esti mult mai nesigur atunci cand esti cu bicicleta. Dar eu imi doresc sa nu fie tacuti si, da, sa strigam, 'Firea, fa ceva!', pentru ca ne-am saturat sa ne tot promiti, intotdeauna, in fiecare noua sedinta. Si inventeaza sedinte noi, promite cate ceva. Ori, ea nu a realizat nici macar ceea ce a promis in campania electorala. Deja am obosit noi sa ne tot promita si sa nu faca nimic", a declarat Marian Ivan, cofondator Asociatia OPTAR, potrivit Agerpres.

Marsul este initiat de Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), care a depus notificare la Primaria Municipiului Bucuresti privind organizarea protestului.

"Sunt aproximativ 17 km. Se pleaca din Parcul Herastrau, spre Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Bd Titulescu, Podul Basarab, se intoarce putin mai devreme de Cotroceni, iar ne intoarcem pe Podul Basarab, intram in Piata Victoriei, apoi pe Calea Victoriei, trecem prin fata Primaria Capitalei, pe langa Parcul Izvor, inconjuram Palatul Parlamentului si apoi ajungem in Parcul Tineretului", a precizat Ivan.

El a mentionat ca protestatarii se vor opri in fata Primariei Generale a Capitalei pentru a-si exprima doleantele. "Ne vom opri pentru maximum 30 de minute, atat timp cat oamenii simt sa se descarce pentru ca, de fapt, este o actiune impotriva Primariei", a mai spus reprezentantul OPTAR.

Citeste si:
Un ONG da in judecata PMB pe tema poluarii majore a Bucurestiului
Un ONG da in judecata PMB pe...

"Lipsa oricaror performante administrative ale Gabrielei Firea si zgomotul produs de multimea de promisiuni nerespectate au adus orasul intr-o stare chiar mai proasta decat era pe vremea lui Oprescu. Cu toate ca a dublat numarul de oameni care lucreaza pentru administratie, prin zecile de companii municipale, la bilantul de jumatate de mandat, majoritatea proiectelor enumerate de primar erau incepute pe vremea mandatului lui Oprescu. Si, cu toate ca acuza toate administratiile precedente ca sunt vinovate de traficul infernal din Capitala, administratia Firea si-a stabilit ca prioritati terminarea proiectelor incepute de Oprescu", se arata intr-un comunicatul al OPTAR.

Infiintata in 2011, OPTAR are ca misiune promovarea transportului alternativ in Romania; elaborarea, promovarea si implementarea proiectelor care vizeaza mobilitatea urbana; elaborarea, promovarea si implementarea proiectelor pentru utilizarea energiilor conventional curate; promovarea turismului ecologic si cultural.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PMB nu mai are bani: Stimulentul pentru nou nascuti intarzie